Inimini of groots?

Inimini, irritant, viezig en lastig? Wrijf je ogen uit, bekijk de mier nog es’ goed en je gaat er anders over denken. Niet voor niks zegt de Bijbel dat mensen kunnen leren van deze kleine schepsels.

Wat? Een miertje als voorbeeld voor ons? Ja, echt!
Want zeg nou zelf: als je iets lekkers ontdekt, en je legt meteen een spoor aan, zodat anderen er ook van kunnen snoepen, dan is dat toch GROOTS?
Als je de hele zomer dapper doorwerkt aan je voedselvoorraad, zodat je in de winter overleven kunt, dan is dat toch WIJS?
En als je vaak wel zestien uur per dag in de weer bent om je huis te bouwen, je larfjes te voeden, indringers buiten te houden, eten te verzamelen en op te slaan, dan ben je toch IJVERIG?
En als je dan ook nog eens trouw bij elkaar blijft wonen, prima kunt samenwerken en goed met elkaar weet te overleggen, dan ben je toch heel SOCIAAL?
Zo is de mier. Niks inimini, irritant, viezig en lastig! Eerder: groots, wijs, ijverig en sociaal.  

Geplaatst op: 07-08-2018 geschreven door: TEKST Jeannette Wilbrink-Donkersteeg BEELD iStock

naar magazine

Reacties

Laat een reactie achter

Naam:
E-mail:
(Jouw e-mailadres komt niet bij het bericht op de website)

Nieuws van vandaag

Kleinste Amerikaanse stad verdubbelt inwoneraantal: van 2 naar 4 mensen

Kleinste Amerikaanse stad verdubbelt inwoneraantal: van 2 naar 4 mensen

De kleinste geregistreerde stad in de Amerikaanse staat North Dakota gaat verdubbelen in aantal inwoners: de stad groeit van twee naar vier...

lees meer

Kakkerlakkeninvasie in Duitse school; kinderen vrij

Kakkerlakkeninvasie in Duitse school; kinderen vrij

Honderden leerlingen in het Duitse Espenau, in de provincie Hessen, kunnen door een grote kakkerlakkeninvasie voorlopig niet naar school....

lees meer