Kits thuis ontvangen? Nu voor 3,35 per maand

Inimini of groots?

Inimini, irritant, viezig en lastig? Wrijf je ogen uit, bekijk de mier nog es’ goed en je gaat er anders over denken. Niet voor niks zegt de Bijbel dat mensen kunnen leren van deze kleine schepsels.

Wat? Een miertje als voorbeeld voor ons? Ja, echt!
Want zeg nou zelf: als je iets lekkers ontdekt, en je legt meteen een spoor aan, zodat anderen er ook van kunnen snoepen, dan is dat toch GROOTS?
Als je de hele zomer dapper doorwerkt aan je voedselvoorraad, zodat je in de winter overleven kunt, dan is dat toch WIJS?
En als je vaak wel zestien uur per dag in de weer bent om je huis te bouwen, je larfjes te voeden, indringers buiten te houden, eten te verzamelen en op te slaan, dan ben je toch IJVERIG?
En als je dan ook nog eens trouw bij elkaar blijft wonen, prima kunt samenwerken en goed met elkaar weet te overleggen, dan ben je toch heel SOCIAAL?
Zo is de mier. Niks inimini, irritant, viezig en lastig! Eerder: groots, wijs, ijverig en sociaal.  

Geplaatst op dinsdag 7 augustus 2018 door TEKST Jeannette Wilbrink-Donkersteeg BEELD iStock

naar magazine
Reacties laden

Laatste nieuws

Wriemende wortels!?

21241kitsnatuurwandeling-23.jpg

Verliefde eenden, eigenwijze paarden en een poepende worm. Je maakt het allemaal mee in natuurgebied de Hellegatsplaten. Boswachter Justin Haaij...

Lees meer

Stoeien met klanken en letters

spg-20995-Kits Logopedie-27.jpg

Je doet het de hele dag door en misschien zelfs in je slaap: praten! Voor sommige kinderen gaat dat niet vanzelf. Ook Aron en Jesse Bel (11)...

Lees meer
Word abonnee