Inimini of groots?

Inimini, irritant, viezig en lastig? Wrijf je ogen uit, bekijk de mier nog es’ goed en je gaat er anders over denken. Niet voor niks zegt de Bijbel dat mensen kunnen leren van deze kleine schepsels.

Wat? Een miertje als voorbeeld voor ons? Ja, echt!
Want zeg nou zelf: als je iets lekkers ontdekt, en je legt meteen een spoor aan, zodat anderen er ook van kunnen snoepen, dan is dat toch GROOTS?
Als je de hele zomer dapper doorwerkt aan je voedselvoorraad, zodat je in de winter overleven kunt, dan is dat toch WIJS?
En als je vaak wel zestien uur per dag in de weer bent om je huis te bouwen, je larfjes te voeden, indringers buiten te houden, eten te verzamelen en op te slaan, dan ben je toch IJVERIG?
En als je dan ook nog eens trouw bij elkaar blijft wonen, prima kunt samenwerken en goed met elkaar weet te overleggen, dan ben je toch heel SOCIAAL?
Zo is de mier. Niks inimini, irritant, viezig en lastig! Eerder: groots, wijs, ijverig en sociaal.  

Geplaatst op: 07-08-2018 geschreven door: TEKST Jeannette Wilbrink-Donkersteeg BEELD iStock

naar magazine

Reacties

Leave a Reply

Name:
Email:
(Jouw e-mailadres komt niet bij het bericht op de website)

Nieuws van vandaag

Stelling van de week: Een christen moet zuinig zijn op de schepping

Stelling van de week: Een christen moet zuinig zijn op de schepping

Rens ter Harmsel (12) uit Rijssen „Ik ben het eens met de stelling. De Heere heeft alles geschapen, daarom mogen mensen dat niet kapot maken....

lees meer

Jorina en Marilynn maken eigen huisje

Jorina en Marilynn maken eigen huisje

Jorina (7) en Marilynn (5) van der Wilt uit Elspeet genoten vorige week van hun voorjaarsvakantie. Met het prachtige weer maakten ze elke dag...

lees meer