Bij Catharina thuis klinken mooie klanken

Bij Catherina Loosman (10) uit Urk kun je elke dag muziek horen. ,,Ik speel viool, maar er zijn meer gezinsleden die een instrument bespelen. We houden allemaal veel van muziek maken en luisteren.” In dit verhaal stelt Catherina haar muzikale familie graag voor.

Pieter
Catherina: ,,Mijn oudste broer, Pieter, is 12 jaar. Hij speelt trompet, maar hij houdt ook van zingen.”
Pieter: ,,Ik probeer af en toe op de trompet te spelen, maar ik zit niet op les. Ik vind dit een leuk instrument, omdat het lekker veel lawaai maakt.”

Janneke
Catherina: ,,Mijn zus Janneke (14) speelt viool, net als ik. En voor haar verjaardag heeft ze een eigen piano gekregen!”
Janneke: ,,Sinds mijn 10e zit ik op vioolles. Ik vind de viool een mooi instrument, omdat je er veel verschillende soorten muziek op kunt spelen. Ik heb een piano waarop ik mezelf muziekstukken aanleer van onder anderen Bach en Mozart, en ook geestelijke liederen. Het mooie aan piano vind ik de klank en de emotie die je erin kunt leggen.”

Catharina
Catherina: ,,Zelf ben ik 10 jaar. Ik krijg vioolles vanaf mijn 8e. Ik koos voor viool omdat ik mijn zus iedere dag hoorde spelen en het heel mooi vond klinken.”
Catherina: ,,Wij maken elke dag muziek. Op zondag zingen en spelen we met z’n allen psalmen. Ik speel vaak samen met Janneke, met mijn moeder op de dwarsfluit en met mijn vader op het orgel. Afgelopen Kerst hebben we gespeeld voor oude mensen in een verpleeghuis, en we mogen ook altijd op het kerstfeest op school spelen. Als er in de familie iets te vieren valt, verzorgen we graag een muzikale bijdrage. Ik vind dat heel leuk!”

Maria
Catherina: ,,Mijn zusje Maria is een jaar jonger dan ik, 9 dus. Zij speelt blokfluit.”
Maria: ,,Vanaf mijn 6e jaar speel ik blokfluit. Ik krijg les van mijn moeder, samen met mijn vriendin Elly. Ik moet van mijn ouders eerst kunnen blokfluiten. Daarna mag ik een ander instrument kiezen. Dan kies ik gitaar.”

Albert en Lukas
Catherina: ,,Mijn jongste broertjes zijn Albert en Lukas van 6 en 2 jaar. Zij houden van zingen. Albert en Lukas zingen altijd mee als de hele familie muziek maakt. Wij zingen dan vooral bekende psalmen en geestelijke liederen, zoals “Opent uwen mond”, “God heb ik lief” en “Hoger dan de blauwe luchten”.”

Papa en mama
Catherina: ,,Mijn vader speelt en zingt graag. En hij verzamelt aparte instrumenten. Op de eerste foto heeft hij een alpenhoorn in zijn hand. Mijn moeder speelt dwarsfluit en piano.Ons draaiorgel heeft mijn vader een jaar of 5 geleden zelf gemaakt. Hij houdt heel veel van draaiorgelmuziek, net als ons jongste broertje Lukas. Zijn lievelingslied is de koekoekswals.”

Foto's & Video's

Geplaatst op: 05-03-2018 geschreven door: Jeannette Wilbrink-Donkersteeg BEELD Familie Loosman

naar magazine

Reacties

Wees de eerste om een reactie achter te laten!

Leave a Reply

Name:
Email:
(Jouw e-mailadres komt niet bij het bericht op de website)

Nieuws van vandaag

Hoe vies is een telefoon eigenlijk? (Video)

Heb jij een telefoon? Denk je er wel eens over na hoe vies zo'n ding eigenlijk is? De meeste mensen hebben hun mobiele telefoon verschillende...

lees meer

Koningin Máxima doopt schip Vox Amalia

Koningin Máxima doopt schip Vox Amalia

Koningin Máxima doopte vrijdag 14 december in Rotterdam sleephopperzuiger Vox Amalia. Het is het nieuwe schip van baggerbedrijf Van Oord. Met...

lees meer