Koeien hebben voorrang

Wie India zegt, die ziet koeien. Niet in de wei, maar op straat. Hindoes houden van koeien. In India zijn heilige koeien.

Nee, ik heb het niet over de auto, die wij Nederlanders ook wel heilige koe noemen. In India vind je echte koeien die als heiligen worden vereerd. En daarom mag je ze ook niet slachten. Zebu’s, zoals deze koeien heten, herken je aan de bult ter hoogte van hun schouders en nek.

De zebu is in het hindoeïsme symbool van het leven en daarom mogen ze worden gedood. Ze worden niet als god vereerd. In dorpen en steden lopen de beesten los rond en dat is voor fietsers en automobilisten soms best lastig, want een straat of kruispunt kan er zomaar door verstopt raken. 

Toen ik al wandelend deze indrukwekkende stier tegenkwam, moest ik ook wel even slikken. Ik ben maar gauw met een boogje om hem heen gelopen.

Geplaatst op: 06-11-2018 geschreven door: Ab Jansen beeld Jaco Klamer

naar magazine

Reacties

Wees de eerste om een reactie achter te laten!

Leave a Reply

Name:
Email:
(Jouw e-mailadres komt niet bij het bericht op de website)

Nieuws van vandaag

Hoe vies is een telefoon eigenlijk? (Video)

Heb jij een telefoon? Denk je er wel eens over na hoe vies zo'n ding eigenlijk is? De meeste mensen hebben hun mobiele telefoon verschillende...

lees meer

Koningin Máxima doopt schip Vox Amalia

Koningin Máxima doopt schip Vox Amalia

Koningin Máxima doopte vrijdag 14 december in Rotterdam sleephopperzuiger Vox Amalia. Het is het nieuwe schip van baggerbedrijf Van Oord. Met...

lees meer