Kits thuis ontvangen? Nu voor 3,35 per maand

Koeien hebben voorrang

Wie India zegt, die ziet koeien. Niet in de wei, maar op straat. Hindoes houden van koeien. In India zijn heilige koeien.

Nee, ik heb het niet over de auto, die wij Nederlanders ook wel heilige koe noemen. In India vind je echte koeien die als heiligen worden vereerd. En daarom mag je ze ook niet slachten. Zebu’s, zoals deze koeien heten, herken je aan de bult ter hoogte van hun schouders en nek.

De zebu is in het hindoeïsme symbool van het leven en daarom mogen ze worden gedood. Ze worden niet als god vereerd. In dorpen en steden lopen de beesten los rond en dat is voor fietsers en automobilisten soms best lastig, want een straat of kruispunt kan er zomaar door verstopt raken. 

Toen ik al wandelend deze indrukwekkende stier tegenkwam, moest ik ook wel even slikken. Ik ben maar gauw met een boogje om hem heen gelopen.

Geplaatst op dinsdag 6 november 2018 door Ab Jansen beeld Jaco Klamer

naar magazine
Reacties laden

Laatste nieuws

Wriemende wortels!?

21241kitsnatuurwandeling-23.jpg

Verliefde eenden, eigenwijze paarden en een poepende worm. Je maakt het allemaal mee in natuurgebied de Hellegatsplaten. Boswachter Justin Haaij...

Lees meer

Stoeien met klanken en letters

spg-20995-Kits Logopedie-27.jpg

Je doet het de hele dag door en misschien zelfs in je slaap: praten! Voor sommige kinderen gaat dat niet vanzelf. Ook Aron en Jesse Bel (11)...

Lees meer
Word abonnee