Koeien hebben voorrang

Wie India zegt, die ziet koeien. Niet in de wei, maar op straat. Hindoes houden van koeien. In India zijn heilige koeien.

Nee, ik heb het niet over de auto, die wij Nederlanders ook wel heilige koe noemen. In India vind je echte koeien die als heiligen worden vereerd. En daarom mag je ze ook niet slachten. Zebu’s, zoals deze koeien heten, herken je aan de bult ter hoogte van hun schouders en nek.

De zebu is in het hindoeïsme symbool van het leven en daarom mogen ze worden gedood. Ze worden niet als god vereerd. In dorpen en steden lopen de beesten los rond en dat is voor fietsers en automobilisten soms best lastig, want een straat of kruispunt kan er zomaar door verstopt raken. 

Toen ik al wandelend deze indrukwekkende stier tegenkwam, moest ik ook wel even slikken. Ik ben maar gauw met een boogje om hem heen gelopen.

Geplaatst op: 06-11-2018 geschreven door: Ab Jansen beeld Jaco Klamer

naar magazine

Reacties

Wees de eerste om een reactie achter te laten!

Laat een reactie achter

Naam:
E-mail:
(Jouw e-mailadres komt niet bij het bericht op de website)

Nieuws van vandaag

RST Zorgverleners te gast bij groep 8

RST Zorgverleners te gast bij groep 8

“Het is 7u ’s morgens als we binnenstappen bij Mathilde. Mathilde is een meisje met een handicap.  Als jij ’s morgens opstaat, ben je...

lees meer

Zo erg was de oorlog

Zo erg was de oorlog

De opa van Rhodé heeft tulpenbollen moeten eten. De overgrootoma van Deborah mocht nooit naar buiten als de Duitsers langsliepen. De overgrootoma...

lees meer