Kits thuis ontvangen? Nu voor 3,35 per maand

Roos, Ninah en Rosalie over hun lievelingen

Een eigen paard of een verzorgpony, daar droom je van als je van paarden houdt! Roos, Ninah en Rosalie vertellen over hun lievelingen.

Roos
Roos in ’t Veld (11) uit Ridderkerk heeft samen met haar zussen twee paarden, én ze heeft een verzorgpony: Lexy. 

Roos vertelt: "Lexy verzorg ik nu anderhalf jaar. Ik heb verschillende wedstrijden met haar gereden en gewonnen. Ons bruine paard, Havina, heb ik pas drie maanden. Ze is van mij en mijn zus Maria. Ze is 6 jaar en het ras is KWPN. We hebben haar gekregen, omdat we al zo lang geobsedeerd door paarden zijn, en we willen verder in de dressuur komen. Ik blijf Lexy verzorgen, maar ik ben al ver genoeg gekomen met Lexy. Ik heb haar zadelmak gemaakt en zij heeft mij zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen gegeven. Want vaak ging het fout. Ik viel van haar af, of zij ging alleen maar bokken en was het net een rodeo, letterlijk! Ze was niet te stoppen. Het klinkt misschien raar, maar ik ben zo boos geworden en ik ben gaan doorzetten tot het geweldig ging. Dat is nu dus, en daarom hebben we een nieuw paard gekocht, maar ik blijf voor altijd voor Lexy zorgen. Dan hebben we nog de gevlekte Spetter. Hij is meer van mijn zus Naomi. Zijn koopverhaal gaat zo: Naomi en Spetter hadden een geweldige band op de manege. Al jaren. Maar toen werd hij op een dag gewoon zomaar verkocht aan iemand in Brabant! We zijn hem achterna gegaan. Spetter was verschrikkelijk bij iedereen, behalve bij Naomi. Dus werd hij weer te koop gezet. We hebben lang nagedacht, en hem toen gekocht. Hij doet het geweldig bij ons alle drie.
Wat ik zo leuk aan paardrijden vind? Geen moeilijke vraag. Alles is geweldig, maar in het bijzonder dat je zo'n goede band kunt hebben met een dier. Zolang je dat hebt, kunt je hem eigenlijk alles laten doen, als je maar vertrouwen hebt en dat ook toont - en als je maar heel veel traint...!”

Ninah
Ninah Lommers (13) uit ’s-Gravendeel stuurde Kits deze prachtige foto van haar met een Fries paard. "Ik verzorg bijna elke week Friese paarden. Er zijn daar ook twee veulens. So cute! Kom anders een keer kijken! Verder rijd ik elke week op een prachtige pony. Paardrijden doe ik nu drie jaar en ik vind het geweldig!”

Rosalie
Rosalie Fierens (10) uit Hendrik-Ido-Ambacht: "Ik vind paarden leuk, omdat de meeste erg lief zijn en je kunt er veel mee: rijden, borstelen, knuffelen en nog veel meer! Af en toe heb ik een privéles. Met mijn beste vriendin heb ik ons feestje op een manege gehouden. Ik sta op de wachtlijst van Manege Waalzicht in Hendrik-Ido-Ambacht. Ik ga er vaak naartoe om te poetsen en te knuffelen. Ik heb een tijdje drie verzorgpony’s gehad. Liefst zou ik een eigen pony willen. Hij staat op mijn verlanglijstje.”

 

Geplaatst op dinsdag 15 mei 2018 door Jeannette Wilbrink-Donkersteeg

Roos, Ninah en Rosalie over hun lievelingen
Roos, Ninah en Rosalie over hun lievelingen
Roos, Ninah en Rosalie over hun lievelingen
Roos, Ninah en Rosalie over hun lievelingen
Roos, Ninah en Rosalie over hun lievelingen
naar magazine
Reacties laden

Laatste nieuws

Wriemende wortels!?

21241kitsnatuurwandeling-23.jpg

Verliefde eenden, eigenwijze paarden en een poepende worm. Je maakt het allemaal mee in natuurgebied de Hellegatsplaten. Boswachter Justin Haaij...

Lees meer

Stoeien met klanken en letters

spg-20995-Kits Logopedie-27.jpg

Je doet het de hele dag door en misschien zelfs in je slaap: praten! Voor sommige kinderen gaat dat niet vanzelf. Ook Aron en Jesse Bel (11)...

Lees meer
Word abonnee