Kits thuis ontvangen? Nu voor 3,35 per maand

Vroeger een loep en een loper, nu een computer en camera

De detective brengt nu veel tijd door in een laboratorium, met allerlei nieuwe technieken.  Vroeger moest hij vaker op pad.
 
Veel meer dan een loep en een loper had-ie niet. (Een loper is een sleutel waarmee je alle deuren openen kunt.)  Met die paar dingetjes ging de detective van vroeger op zoek naar haren, voetsporen, stukjes stof. Daarmee én met een flinke portie geduld, dat snap je. Vandaar dat hij een kop thee ook wel gebruiken kon… En zijn onafscheidelijke pijp natuurlijk.

Uitvindingen zoals die van de camera, de typemachine en de recorder bracht nieuwe mogelijkheden met zich mee. De detective kon verdachte personen en de plaats van de misdaad fotograferen. Hij kon die foto’s laten zien aan eventuele getuigen; hij kon de gesprekken met deze mensen en met verdachten opnemen en hij kon  brieven en verslagen uittikken.

Inmiddels is er niet alleen heel veel bekend over chemicaliën – stoffen – waarmee je uitgewiste sporen zichtbaar kunt maken, maar bijvoorbeeld ook over de persoonlijke kenmerken van iemand. Iedereen heeft miljarden cellen in zijn lichaam die een molecuul bevatten: DNA. Daarover meer op pagina 18! Met moderne apparatuur en computers wordt dat DNA opgespoord en bestudeerd.  

Geplaatst op maandag 19 maart 2018 door Kitsredactie BEELD iStock

Vroeger een loep en een loper, nu een computer en camera
Vroeger een loep en een loper, nu een computer en camera
naar magazine
Reacties laden

Laatste nieuws

Wriemende wortels!?

21241kitsnatuurwandeling-23.jpg

Verliefde eenden, eigenwijze paarden en een poepende worm. Je maakt het allemaal mee in natuurgebied de Hellegatsplaten. Boswachter Justin Haaij...

Lees meer

Stoeien met klanken en letters

spg-20995-Kits Logopedie-27.jpg

Je doet het de hele dag door en misschien zelfs in je slaap: praten! Voor sommige kinderen gaat dat niet vanzelf. Ook Aron en Jesse Bel (11)...

Lees meer
Word abonnee