Karolien: Er liggen veel jonge soldaten op de Amerikaanse begraafplaatsen

Karolien Bakker (10) uit Urk ging vorig jaar augustus met haar familie naar Normandië.
“We zijn op de Amerikaanse en de Duitse begraafplaats geweest. Dat vond ik heel indrukwekkend,  want er liggen heel veel jonge mannen begraven.

Ook kwamen we een oude veteraan tegen. We hebben met hem gepraat. We zijn in veel museums geweest en hebben in de bunkers gekeken.

Op 50 meter van ons huis lag het strand van Arromanches-les-Bains. Dit strand was erg belangrijk voor de geallieerden om alle proviand, soldaten en voertuigen aan land te krijgen. Hier liggen nog brokstukken van de haven in het water die je kunt bezichtigen en als het eb is kun je ernaartoe lopen.

Alles heeft veel indruk op mij gemaakt. We mogen nooit vergeten wat de geallieerden voor ons gedaan hebben, zodat wij nu in vrijheid kunnen leven. 

 

Foto's & Video's

Geplaatst op: 28-05-2019 geschreven door: Kitsredactie

naar magazine

Reacties

Wees de eerste om een reactie achter te laten!

Laat een reactie achter

Naam:
E-mail:
(Jouw e-mailadres komt niet bij het bericht op de website)

Nieuws van vandaag

Waarom is een rookworst rond?

Waarom is een rookworst rond?

Officieel wordt een rookworst van gemalen varkensvlees gemaakt. Maar ze kunnen ook bestaan uit rundvlees, ganzenvlees of kippenvlees. En er...

lees meer

Zijn kaarsen slecht voor je gezondheid?

Zijn kaarsen slecht voor je gezondheid?

In 2006 ontdekten onderzoekers dat er bij de verbranding van kaarsen kankerverwekkende stoffen vrijkomen. En in 2017 zeiden onderzoekers van...

lees meer