Matthan, Jesse en Levi: Voor kinderen zijn er leuke speurtochten

Matthan (11), Jesse (8) en Levi (6) Morren zijn vorig jaar in de zomervakantie naar Normandië geweest. “Daar is nog heel veel over de Tweede Wereldoorlog terug te vinden, vooral over D-Day.

We zijn op alle vijf de stranden geweest waar de geallieerden aan land zijn gekomen. Heel raar om op de plek te staan, waar zo veel gebeurd is!

Wij zaten in een huisje heel dicht bij de plek waar een haven werd aangelegd (Arromanches). Naar dat strand zijn we heel vaak geweest. Er liggen nog veel pontons in het water die toen gebruikt werden.

We zijn ook naar een paar musea geweest. Het mooiste vonden wij het Airbornemuseum in Sainte-mère-église. Een museum waar heel veel te zien is en ook alles in het Nederlands te volgen is door de tablet die je meekrijgt. Voor kinderen zijn er ook hele leuke speurtochten.

Tegenover het museum staat een kerk. Aan de kerktoren hangt een parachute met een pop eraan. Dit herinnert aan John Steele die op D-day met zijn parachute aan de kerktoren bleef hangen. Gelukkig heeft hij de oorlog overleefd!

Ook indrukwekkende plaatsen waren de Duitse bunkers bij Longues-sur-Mer. Hun kanonnen staan er nog in! Op de Amerikaanse begraafplaats staan wel 10.000 witte kruisen. Daar word je wel even stil van……..zo veel jonge soldaten, die hun leven gaven voor de bevrijding van Europa.

Ook op Pointe du Hoc is het indrukwekkend. Daar zijn heel veel bomkraters bij elkaar! Het is de plek waar de Rangers tegen de rotsen opklommen vanuit hun boten om zo de Duitsers te verjagen.  Wij vonden het heel interessant en indrukwekkend om in Normandie te zijn!”

 

Foto's & Video's

Geplaatst op: 28-05-2019 geschreven door: Kitsredactie

naar magazine

Reacties

Laat een reactie achter

Naam:
E-mail:
(Jouw e-mailadres komt niet bij het bericht op de website)

Nieuws van vandaag

Paardenmeisje Sanne vertelt: "Twee Friezen en een geit"

Paardenmeisje Sanne vertelt:

Hallo iedereen, Naast mijn vaders bedrijf woont Elly en die heeft vier Friese paarden. Twee Friese paarden staan op de manege en twee Friezen...

lees meer

Johanna en Emma bouwen Grebbeberg van Lego

Johanna en Emma bouwen Grebbeberg van Lego

Elk jaar gaan Johanna en Emma Hulsman uit Rhenen op 4 mei naar de herdenking op de Grebbeberg in Rhenen. "Door de coronacrisis kan dat dit jaar...

lees meer