Kits thuis ontvangen? Nu voor 3,35 per maand

Yoshua ging op de fiets langs de stranden

Yoshua Krijger (8) was afgelopen zomer op de fiets in Normandië!  “Samen met papa, oom Rens en mijn vier broers Pjotr, Ivar, Giovan en Matthieu. Mama en mijn jongste broertje zijn later gekomen samen met opa. We gingen met de auto naar Honfleur en vanaf daar zijn wij gaan fietsen; helemaal langs de kust. We hebben daar de invasiestranden bekeken.

Elke avond zetten wij de tent op en de volgende dag fietsten we dan weer verder. We bekeken onderweg een film en zagen heel veel bunkers. Ook zijn we naar Pointe du Hoc, waar je allemaal bomkraters kan zien en ook veel bunkers. En restanten van het afweergeschut.

Ook zijn we naar een stadje geweest waar in de oorlog een parachutist aan de kerktoren is blijven hangen. Nu hangt daar een pop aan een parachute.

Na een week fietsen kwamen we aan bij het vakantiehuis in La Meurdraquière, vlak bij Granville. Daar zagen we mama, opa en mijn jongste broertje weer. Het is heel gaaf om in Normandië te fietsen langs het strand. Maar soms ook heel moeilijk, want het is best wel heuvelachtig. En we moesten al onze spullen op de fiets meenemen. Maar de berg af ging heel fijn, dan reden we soms wel 50 km per uur op onze fiets!

 

Geplaatst op dinsdag 28 mei 2019 door Kitsredactie

Yoshua ging op de fiets langs de stranden
Yoshua ging op de fiets langs de stranden
Yoshua ging op de fiets langs de stranden
naar magazine
Reacties laden

Laatste nieuws

Wriemende wortels!?

21241kitsnatuurwandeling-23.jpg

Verliefde eenden, eigenwijze paarden en een poepende worm. Je maakt het allemaal mee in natuurgebied de Hellegatsplaten. Boswachter Justin Haaij...

Lees meer

Stoeien met klanken en letters

spg-20995-Kits Logopedie-27.jpg

Je doet het de hele dag door en misschien zelfs in je slaap: praten! Voor sommige kinderen gaat dat niet vanzelf. Ook Aron en Jesse Bel (11)...

Lees meer
Word abonnee