Yoshua ging op de fiets langs de stranden

Yoshua Krijger (8) was afgelopen zomer op de fiets in Normandië!  “Samen met papa, oom Rens en mijn vier broers Pjotr, Ivar, Giovan en Matthieu. Mama en mijn jongste broertje zijn later gekomen samen met opa. We gingen met de auto naar Honfleur en vanaf daar zijn wij gaan fietsen; helemaal langs de kust. We hebben daar de invasiestranden bekeken.

Elke avond zetten wij de tent op en de volgende dag fietsten we dan weer verder. We bekeken onderweg een film en zagen heel veel bunkers. Ook zijn we naar Pointe du Hoc, waar je allemaal bomkraters kan zien en ook veel bunkers. En restanten van het afweergeschut.

Ook zijn we naar een stadje geweest waar in de oorlog een parachutist aan de kerktoren is blijven hangen. Nu hangt daar een pop aan een parachute.

Na een week fietsen kwamen we aan bij het vakantiehuis in La Meurdraquière, vlak bij Granville. Daar zagen we mama, opa en mijn jongste broertje weer. Het is heel gaaf om in Normandië te fietsen langs het strand. Maar soms ook heel moeilijk, want het is best wel heuvelachtig. En we moesten al onze spullen op de fiets meenemen. Maar de berg af ging heel fijn, dan reden we soms wel 50 km per uur op onze fiets!

 

Foto's & Video's

Geplaatst op: 28-05-2019 geschreven door: Kitsredactie

naar magazine

Reacties

Wees de eerste om een reactie achter te laten!

Laat een reactie achter

Naam:
E-mail:
(Jouw e-mailadres komt niet bij het bericht op de website)

Nieuws van vandaag

Paardenmeisje Sanne vertelt: "Twee Friezen en een geit"

Paardenmeisje Sanne vertelt:

Hallo iedereen, Naast mijn vaders bedrijf woont Elly en die heeft vier Friese paarden. Twee Friese paarden staan op de manege en twee Friezen...

lees meer

Johanna en Emma bouwen Grebbeberg van Lego

Johanna en Emma bouwen Grebbeberg van Lego

Elk jaar gaan Johanna en Emma Hulsman uit Rhenen op 4 mei naar de herdenking op de Grebbeberg in Rhenen. "Door de coronacrisis kan dat dit jaar...

lees meer