Yoshua ging op de fiets langs de stranden

Yoshua Krijger (8) was afgelopen zomer op de fiets in Normandië!  “Samen met papa, oom Rens en mijn vier broers Pjotr, Ivar, Giovan en Matthieu. Mama en mijn jongste broertje zijn later gekomen samen met opa. We gingen met de auto naar Honfleur en vanaf daar zijn wij gaan fietsen; helemaal langs de kust. We hebben daar de invasiestranden bekeken.

Elke avond zetten wij de tent op en de volgende dag fietsten we dan weer verder. We bekeken onderweg een film en zagen heel veel bunkers. Ook zijn we naar Pointe du Hoc, waar je allemaal bomkraters kan zien en ook veel bunkers. En restanten van het afweergeschut.

Ook zijn we naar een stadje geweest waar in de oorlog een parachutist aan de kerktoren is blijven hangen. Nu hangt daar een pop aan een parachute.

Na een week fietsen kwamen we aan bij het vakantiehuis in La Meurdraquière, vlak bij Granville. Daar zagen we mama, opa en mijn jongste broertje weer. Het is heel gaaf om in Normandië te fietsen langs het strand. Maar soms ook heel moeilijk, want het is best wel heuvelachtig. En we moesten al onze spullen op de fiets meenemen. Maar de berg af ging heel fijn, dan reden we soms wel 50 km per uur op onze fiets!

 

Foto's & Video's

Geplaatst op: 28-05-2019 geschreven door: Kitsredactie

naar magazine

Reacties

Wees de eerste om een reactie achter te laten!

Laat een reactie achter

Naam:
E-mail:
(Jouw e-mailadres komt niet bij het bericht op de website)

Nieuws van vandaag

Op expeditie in het land van de Bijbel

Wil je kijkje nemen in de tent van Abraham, of als een echte archeoloog zand zeven, op zoek naar schatten uit het verleden? Dat kan deze zomer...

lees meer

Stelling: Op 4 mei herdenken we alleen slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog.

Stelling: Op 4 mei herdenken we alleen slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog.

Pieter Wijma (11) uit Tollebeek​ „Ik denk dat het goed is dat we alleen de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog herdenken op 4 mei....

lees meer