Leeuwen van lego

“Kijk, die leeuwen liggen lekker te zonnen!” Jade (6) wijst naar een leeuwin met welpjes. Ze kan héél dicht bij de wilde dieren komen. Ze kunnen toch niet bijten, want… ze zijn van LEGO!

Jade is in Legoland in het Deense Billund. Iets verderop in het ‘safaripark’ staat een olifant te kijken naar spelende apen. Zou zijn dikke buik ook vol Lego zitten?

Miniland
Jade is niet de enige in het park. Al voor Legoland opent, staan er lange rijen. Veel kinderen willen meteen in de achtbanen en andere attracties. Maar Jade niet: ze komt hier naar Lego kijken. Dat kan goed in Miniland; het leukste deel van het park. In Miniland is zelfs Nederland gebouwd in het klein: met draaiende molens en rondvaartboten die door de grachten varen. De rood-witte grachtenpanden zijn net zo hoog als Jade. Voor het Nederlandse landschap alleen al zijn 2 miljoen blokjes gebruikt. Duizelingwekkend!

Eiffeltoren
En dat is nog lang niet alles. Jade loopt verder. Ze ziet de Eiffeltoren. „En wat zijn dat voor torens?” Enkele van de hoogste wolkenkrabbers ter wereld steken fier de lucht in: de Taipei toren in Taiwan en de Burj Khalifa in Dubai. Zelfs in het klein zijn ze al meer dan 3 meter hoog! Urenlang kan Jade wel blijven kijken naar de haven, het vliegveld en het Deense paleis… In deze miniwereld beweegt er van alles. Bij een Schots kasteel klinkt doedelzakmuziek.

Nat pak
Even verderop laat een voortrazende legotrein zijn fluit horen. Fonteintjes in een mooi legodorp klateren er op los. „Waar is dit knopje voor?” vraagt Jade zich af. Even proberen... Ah! Het waterkanon van een blusboot spuit een straal de lucht in. Iets verderop kun je een olieplatform bedienen. Maar precies op die plek is de stoep nat… Hoe zou dat komen? Jade wacht even af. Ineens komt er een walvis boven het water uit en spettert de stoep nat. „Gelukkig heb ik even gewacht”, zucht Jade. Dat scheelt een nat pak.

Foto's & Video's

Geplaatst op: 16-01-2019 geschreven door: TEKST en BEELD Michiel en Arja Kerpel

naar magazine

Reacties

Wees de eerste om een reactie achter te laten!

Leave a Reply

Name:
Email:
(Jouw e-mailadres komt niet bij het bericht op de website)

Nieuws van vandaag

Verkouden: snuiten of sprayen?

Verkouden: snuiten of sprayen?

Vervelend, je bent verkouden. Wat moet je doen om van al het snot af te komen? Je neus snuiten kan geen kwaad, zolang je maar niet teveel druk...

lees meer

Witte neushoorn in Belgische dierentuin is in verwachting

Witte neushoorn in Belgische dierentuin is in verwachting

De witte neushoorn Madiba woont sinds 2012 in de Belgische dierentuin en is zwanger van een kalfje. Ze zal in het najaar bevallen. Omdat er...

lees meer