Leeuwen van lego

“Kijk, die leeuwen liggen lekker te zonnen!” Jade (6) wijst naar een leeuwin met welpjes. Ze kan héél dicht bij de wilde dieren komen. Ze kunnen toch niet bijten, want… ze zijn van LEGO!

Jade is in Legoland in het Deense Billund. Iets verderop in het ‘safaripark’ staat een olifant te kijken naar spelende apen. Zou zijn dikke buik ook vol Lego zitten?

Miniland
Jade is niet de enige in het park. Al voor Legoland opent, staan er lange rijen. Veel kinderen willen meteen in de achtbanen en andere attracties. Maar Jade niet: ze komt hier naar Lego kijken. Dat kan goed in Miniland; het leukste deel van het park. In Miniland is zelfs Nederland gebouwd in het klein: met draaiende molens en rondvaartboten die door de grachten varen. De rood-witte grachtenpanden zijn net zo hoog als Jade. Voor het Nederlandse landschap alleen al zijn 2 miljoen blokjes gebruikt. Duizelingwekkend!

Eiffeltoren
En dat is nog lang niet alles. Jade loopt verder. Ze ziet de Eiffeltoren. „En wat zijn dat voor torens?” Enkele van de hoogste wolkenkrabbers ter wereld steken fier de lucht in: de Taipei toren in Taiwan en de Burj Khalifa in Dubai. Zelfs in het klein zijn ze al meer dan 3 meter hoog! Urenlang kan Jade wel blijven kijken naar de haven, het vliegveld en het Deense paleis… In deze miniwereld beweegt er van alles. Bij een Schots kasteel klinkt doedelzakmuziek.

Nat pak
Even verderop laat een voortrazende legotrein zijn fluit horen. Fonteintjes in een mooi legodorp klateren er op los. „Waar is dit knopje voor?” vraagt Jade zich af. Even proberen... Ah! Het waterkanon van een blusboot spuit een straal de lucht in. Iets verderop kun je een olieplatform bedienen. Maar precies op die plek is de stoep nat… Hoe zou dat komen? Jade wacht even af. Ineens komt er een walvis boven het water uit en spettert de stoep nat. „Gelukkig heb ik even gewacht”, zucht Jade. Dat scheelt een nat pak.

Foto's & Video's

Geplaatst op: 16-01-2019 geschreven door: TEKST en BEELD Michiel en Arja Kerpel

naar magazine

Reacties

Wees de eerste om een reactie achter te laten!

Laat een reactie achter

Naam:
E-mail:
(Jouw e-mailadres komt niet bij het bericht op de website)

Nieuws van vandaag

Op expeditie in het land van de Bijbel

Wil je kijkje nemen in de tent van Abraham, of als een echte archeoloog zand zeven, op zoek naar schatten uit het verleden? Dat kan deze zomer...

lees meer

Stelling: Op 4 mei herdenken we alleen slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog.

Stelling: Op 4 mei herdenken we alleen slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog.

Pieter Wijma (11) uit Tollebeek​ „Ik denk dat het goed is dat we alleen de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog herdenken op 4 mei....

lees meer