Kits thuis ontvangen? Nu voor 3,35 per maand

Leeuwen van lego

“Kijk, die leeuwen liggen lekker te zonnen!” Jade (6) wijst naar een leeuwin met welpjes. Ze kan héél dicht bij de wilde dieren komen. Ze kunnen toch niet bijten, want… ze zijn van LEGO!

Jade is in Legoland in het Deense Billund. Iets verderop in het ‘safaripark’ staat een olifant te kijken naar spelende apen. Zou zijn dikke buik ook vol Lego zitten?

Miniland
Jade is niet de enige in het park. Al voor Legoland opent, staan er lange rijen. Veel kinderen willen meteen in de achtbanen en andere attracties. Maar Jade niet: ze komt hier naar Lego kijken. Dat kan goed in Miniland; het leukste deel van het park. In Miniland is zelfs Nederland gebouwd in het klein: met draaiende molens en rondvaartboten die door de grachten varen. De rood-witte grachtenpanden zijn net zo hoog als Jade. Voor het Nederlandse landschap alleen al zijn 2 miljoen blokjes gebruikt. Duizelingwekkend!

Eiffeltoren
En dat is nog lang niet alles. Jade loopt verder. Ze ziet de Eiffeltoren. „En wat zijn dat voor torens?” Enkele van de hoogste wolkenkrabbers ter wereld steken fier de lucht in: de Taipei toren in Taiwan en de Burj Khalifa in Dubai. Zelfs in het klein zijn ze al meer dan 3 meter hoog! Urenlang kan Jade wel blijven kijken naar de haven, het vliegveld en het Deense paleis… In deze miniwereld beweegt er van alles. Bij een Schots kasteel klinkt doedelzakmuziek.

Nat pak
Even verderop laat een voortrazende legotrein zijn fluit horen. Fonteintjes in een mooi legodorp klateren er op los. „Waar is dit knopje voor?” vraagt Jade zich af. Even proberen... Ah! Het waterkanon van een blusboot spuit een straal de lucht in. Iets verderop kun je een olieplatform bedienen. Maar precies op die plek is de stoep nat… Hoe zou dat komen? Jade wacht even af. Ineens komt er een walvis boven het water uit en spettert de stoep nat. „Gelukkig heb ik even gewacht”, zucht Jade. Dat scheelt een nat pak.

Geplaatst op woensdag 16 januari 2019 door TEKST en BEELD Michiel en Arja Kerpel

Leeuwen van lego
Leeuwen van lego
naar magazine
Reacties laden

Laatste nieuws

Wriemende wortels!?

21241kitsnatuurwandeling-23.jpg

Verliefde eenden, eigenwijze paarden en een poepende worm. Je maakt het allemaal mee in natuurgebied de Hellegatsplaten. Boswachter Justin Haaij...

Lees meer

Stoeien met klanken en letters

spg-20995-Kits Logopedie-27.jpg

Je doet het de hele dag door en misschien zelfs in je slaap: praten! Voor sommige kinderen gaat dat niet vanzelf. Ook Aron en Jesse Bel (11)...

Lees meer
Word abonnee