Marit en Lieke HEBBEN EEN EIGEN KINDERBOERDERIJ

Een eigen kinderboerderij. Dat klinkt als een droom, maar Marit de Korte (13) en haar vriendin Lieke de Korte (13) uit Aagtekerke hebben er echt een!

Zodra Marit en Lieke uit school komen, kleden ze zich om en gaan ze aan het werk. De dieren moeten verzorgd worden! En dat zijn er nogal wat: pony’s, een hond, poezen, geiten, schapen, konijnen, kippen, kalkoenen een hamster en een schildpad.

Bord aan de weg
Andere dierenvrienden mogen van de beestenbende meegenieten: Als Marit en Lieke het bord aan de weg hebben gezet, is iedereen welkom! Er zijn inmiddels dan ook heel wat kinderen in Aagtekerke die de kinderboerderij weten te vinden. Voor hen hangt er bij ieder dier een papier met de naam van het beestje, wat het eet en wanneer het geboren is. Verder hangen er overal slingers en is er een speurtocht uitgezet. Tegenwoordig kun je zelfs drinken met koek of een ijsje kopen op deze bijzondere kinderboerderij.

Hoe kwamen jullie op het idee?
Lieke: „Wij hebben heel veel dieren en het leek ons leuk om er een kinderboerderij van te maken. Vorig jaar maart of april zijn we begonnen.”

Waar is de kinderboerderij precies?
Marit: „Bij Lieke thuis, aan de Prelaatweg 11a. Hij heet Kinderboerderij De Beestenbende en hij is elke woensdagmiddag open. Soms kun je ook op zaterdagmiddag terecht.  We hebben bovendien een YouTube-kanaal. Dat heet de Dierenfriends. Wie het leuk vindt, kan daarop veel van onze dieren zien.”

Hoeveel beesten verzorgen jullie eigenlijk?
Lieke: „We hebben te veel dieren om ze allemaal op te noemen. We hebben ze allemaal gekocht of ze zijn hier geboren. Mijn lievelingsdieren zijn de twee pony’s, ik kan niet kiezen welke pony ik leuker vind.”
Marit: „De geit Koetje is mijn lievelingsdier, omdat hij bij ons is geboren. Hij is superlief en komt altijd naar mij toe.”

Kost dat niet veel, zoveel dieren?
Lieke: „Nee, het is niet superduur, maar een kinderboerderij betekent best veel werk, dus het kost wel veel tijd. Gelukkig hoeven we voer, hooi, stro enzovoorts niet allemaal zelf te betalen.”
Marit: „De kinderboerderij levert trouwens ook wel wat geld op. Er hangt een bakje voor een vrijwillige bijdrage. Vaak gooien mensen daar wel wat in. We verkopen ook ijsjes, drinken en koekjes. En er zijn eitjes te koop.”

Hebben jullie nog nieuwe plannen of dromen voor jullie kinderboerderij?
Lieke: „Onze pony krijgt binnenkort voor de eerste keer een veulentje. Dat was altijd al een droom van ons.”

Wat is het leukste dat jullie hebben meegemaakt?
Marit: „Het leukste vind ik dat er rond deze tijd van het jaar allemaal jonge dieren geboren worden.”

En wat het minst leuke?
Marit: „Verdrietige dingen zijn er ook. Zo is er vorig jaar een heel lief geitje geboren, Knabbel, maar helaas ging hij dood doordat zijn pootje in het stroomdraad vast kwam te zitten.  En ook ons lieve lammetje Loesje, die we lang de fles gaven, is een poosje terug dood gegaan.”
Lieke: „We gaven Loesje zelf melk, omdat de moeder niet voor haar zorgde. Toen ze doodging, vonden wij dat superjammer, want wij waren erg aan haar gehecht.”

Kunnen jullie wel logeren of op vakantie gaan met zo veel dieren om voor te zorgen?
Marit: „Ik ga zelf eigenlijk niet zo graag op vakantie, maar soms moet ik mee. En ik ga heel vaak bij Lieke logeren. Maar als ik op vakantie ben, zorgt Lieke altijd voor de dieren.”

 

Foto's & Video's

Geplaatst op: 11-06-2019 geschreven door: TEKST Jeannette Wilbrink-Donkersteeg BEELD Familie De Korte

naar magazine

Reacties

Laat een reactie achter

Naam:
E-mail:
(Jouw e-mailadres komt niet bij het bericht op de website)

Nieuws van vandaag

Paardenmeisje Sanne vertelt: "Twee Friezen en een geit"

Paardenmeisje Sanne vertelt:

Hallo iedereen, Naast mijn vaders bedrijf woont Elly en die heeft vier Friese paarden. Twee Friese paarden staan op de manege en twee Friezen...

lees meer

Johanna en Emma bouwen Grebbeberg van Lego

Johanna en Emma bouwen Grebbeberg van Lego

Elk jaar gaan Johanna en Emma Hulsman uit Rhenen op 4 mei naar de herdenking op de Grebbeberg in Rhenen. "Door de coronacrisis kan dat dit jaar...

lees meer