Kits thuis ontvangen? Nu voor 3,35 per maand

David en Anna vertellen over de sacramenten

In een kerkdienst is er veel te luisteren. Maar in sommige diensten gebeurt meer. Dan is er ook veel te zien: kleine baby’tjes, water, een tafel, brood en wijn. Wat betekent dat allemaal?

Sacramenten
De Heere Jezus heeft twee sacramenten ingesteld: de heilige doop en het heilig avondmaal. Door een sacrament komt God naar mensen toe. Hij wil aan hen de belofte van het Evangelie laten zien en die bevestigen (vast maken).

Zoals water je schoonwast, laat het water van de doop zien dat je reiniging van je zonden nodig hebt. Het water van de doop en de wijn bij het avondmaal zeggen ook dat het bloed van de Heere Jezus reinigt van álle zonden. Zoals brood je lichaam voedt, laat het brood bij het avondmaal zien dat de Heere Jezus je helemaal vervullen wil. De sacramenten zijn door God bedoeld om het geloof in Zijn belofte sterker te maken. Kijk maar goed als er weer een doop- of avondmaalsdienst is in jullie gemeente!

Meer weten over het avondmaal? Kijk op www.abcvoorkinderen.nl

Doop
Voor David van der Veer (10) was tweede paasdag 2018 een bijzondere dag. “Mijn broertje Lucas werd gedoopt. Ik mocht hem de kerk binnen dragen. Ik was blij dat Lucas niet ging huilen. Met mijn ouders, broertje en zusje stond ik bij het doopvont. Zo kon ik het dopen van Lucas heel goed zien. Dat vond ik erg mooi.”

Avondmaal
Anna Luiten (9) vertelt over het heilig avondmaal in de kerk. “Ik vind het fijn als het zo stil is tijdens het avondmaal. Het is mooi als alle mensen in een kring zitten en de dominee staat en uit de Bijbel leest. Het formulier dat we lezen vind ik moeilijk en het duurt erg lang. Ik zou iemand weleens willen vragen waarom hij of zij aan het avondmaal gaat.”

 

Geplaatst op dinsdag 8 januari 2019 door Judith van der Veer beeld familie Van der Veer

David en Anna vertellen over de sacramenten
David en Anna vertellen over de sacramenten
naar magazine
Reacties laden

Laatste nieuws

Wriemende wortels!?

21241kitsnatuurwandeling-23.jpg

Verliefde eenden, eigenwijze paarden en een poepende worm. Je maakt het allemaal mee in natuurgebied de Hellegatsplaten. Boswachter Justin Haaij...

Lees meer

Stoeien met klanken en letters

spg-20995-Kits Logopedie-27.jpg

Je doet het de hele dag door en misschien zelfs in je slaap: praten! Voor sommige kinderen gaat dat niet vanzelf. Ook Aron en Jesse Bel (11)...

Lees meer
Word abonnee