Kits thuis ontvangen? Nu voor 3,35 per maand

Knuffeltjes zijn altijd lief en lekker

Knuffels zijn er voor kinderen. Maar ik denk dat de meeste moeders en oma’s ze stiekem ook superleuk vinden. En wie weet, een heleboel vaders en opa’s net zo goed! Alleen gaan die dat waarschijnlijk niet zeggen...;) In elk geval is de knuffel bijzonder genoeg om hem eens in het zonnetje te zetten. Dat doen we dus. In deze Kits!

Op internet staat trouwens een hele serie SITES waar kinderen kunnen melden dat zij een knuffel zijn kwijtgeraakt óf er eentje gevonden hebben. Vind je in de winkel of op straat een knuffel en wil die graag terugbezorgen bij de eigenaar? Ben je zelf een knuffel verloren en kun je hem echt nergens meer vinden? Ga dan eens naar: www.knuffelsite.nl; www.arkvannoach.net; www.knuffelcentrale.nl of  www.pluchegezocht.nl.

Gewoon thuis raakt je knuffel natuurlijk ook weleens weg. Vervelend, maar nu kun je in elk geval gaan ZOEKEN! Begin maar op deze plaatsen: achter de verwarming, in de wasmand, in het hoeslaken van je bed als dat pas gewassen is, onder de bank, in een tas of rugzak. Ben je je knuffel buiten verloren? Kijk eens op paaltjes of vensterbanken langs de route die je het laatst gelopen hebt. Daar zetten mensen een vondeling vaak neer.

Wanneer raken kinderen hun knuffel eigenlijk het vaakst KWIJT? Nee, niet tijdens het boodschappen doen. Volgens onderzoek verdwijnen knuffels vooral tijdens de vakantie. Kinderen nemen ze mee naar hun vakantiehuis of de camping en laten ze per ongeluk liggen. Dáár, of op het vliegveld, op het strand of in een restaurant. Tsja, en als je in het verre Spanje of Italië vakantie vierde, kun je niet zomaar terug om even te zoeken…

Op Schiphol zit elke maand een flinke verzameling knuffels op hun eigenaar te wachten. Via de website van het VLIEGVELD kun je een speciaal formulier invullen als je je vriendje daar bent verloren. En er is ook een speciale balie waar je hem vervolgens weer kunt ophalen. Tot die tijd bewaart het vliegveld het beestje gewoon bij de enorme voorraad andere gevonden voorwerpen.

Weet je aan wie veel kinderen het meest GEHECHT zijn ná hun vader en moeder? Aan hun knuffel! Klinkt een beetje raar? Maar misschien is het toch wel logisch. Je knuffel hoort er helemaal bij. Net als papa en mama woont hij bij je in huis, is hij ’s nachts ook in de buurt, troost hij je als je verdrietig bent en gaat hij in de eerste jaren van je leven (bijna) altijd met je mee, overal naartoe.

Een knuffel moet gewoon lief zijn en lekker zacht. Meer niet. Toch bestaan er ook deftige, dure knuffels. Net als bij kleren, schoenen en tassen heb je ook onder de knuffels bekende MERKEN. Koop je een knuffel van zo’n merk, dan betaal je niet alleen voor het beestje zelf, maar bovendien voor de naam van de fabrikant, die nu eenmaal beroemd geworden is.

Een bekend voorbeeld is de STEIFF Beer. In 1880 begon een Duitse mevrouw –Margarete Steiff–beren en andere knuffelbeesten te maken die heel beroemd werden. Je kunt ze herkennen aan een metalen knopje in hun oor. Mevrouw Steiff zat in een rolstoel, doordat ze als 2-jarig meisje de ziekte polio had gehad. Ze kreeg geen kinderen, maar toen ze stierf, nam neef Richard Steiff haar fabriek over en nu bestaat het merk nog steeds.

Geplaatst op woensdag 20 februari 2019 door Jeannette Wilbrink-Donkersteeg

Knuffeltjes zijn altijd lief en lekker
Knuffeltjes zijn altijd lief en lekker
Knuffeltjes zijn altijd lief en lekker
Knuffeltjes zijn altijd lief en lekker
Knuffeltjes zijn altijd lief en lekker
Knuffeltjes zijn altijd lief en lekker
Knuffeltjes zijn altijd lief en lekker
Knuffeltjes zijn altijd lief en lekker
Knuffeltjes zijn altijd lief en lekker
naar magazine
Reacties laden

Laatste nieuws

Wriemende wortels!?

21241kitsnatuurwandeling-23.jpg

Verliefde eenden, eigenwijze paarden en een poepende worm. Je maakt het allemaal mee in natuurgebied de Hellegatsplaten. Boswachter Justin Haaij...

Lees meer

Stoeien met klanken en letters

spg-20995-Kits Logopedie-27.jpg

Je doet het de hele dag door en misschien zelfs in je slaap: praten! Voor sommige kinderen gaat dat niet vanzelf. Ook Aron en Jesse Bel (11)...

Lees meer
Word abonnee