Kits thuis ontvangen? Nu voor 3,35 per maand

Ondeugende knuffel

Jesse Herrebout (6) beleeft de leukste avonturen met zijn lievelingsknuffel Lausie.

Hoe ziet jouw knuffel eruit?
„Lausie is een witte hond, met een blauw halsbandje om zijn nek. Daar staat de achternaam van Lausie op: Scotty. Dus m’n knuffel heet eigenlijk Lausie Scotty. Maar ik zeg gewoon altijd ”Lausie” hoor. Lausie heeft grote, witte flaporen en z’n bekje staat een beetje verdrietig. Hij ziet er gewoon lief uit.”

Hoe lang heb je hem al?
„Ik heb Lausie gekregen toen ik net geboren was. Hij is dus al 6 jaar, net als ik! Eigenlijk hadden papa en mama twee andere kroeltjes bij mij in bed gelegd. Maar toen ik een beetje groter was, heb ik die gewoon uit bed gegooid en Lausie gepakt!”

Waar is hij het liefst?
„Lausie is het liefst in bed. Overdag is het een beetje saai voor Lausie, want dan is hij alleen. Lausie is altijd heel blij als ik weer naar bed kom. Soms doet hij dan zelfs een dansje van blijdschap. Af en toe mag Lausie beneden met z’n balletje of met het poesje van m’n grote broer spelen. Soms maak ik een huisje voor hem van Kapla of van kussens en dekens. Als ik naar school of naar de kerk ga, zet ik Lausie voor het raam. Dan wacht hij op mij tot ik weer terug ben.” 

Neem je Lausie weleens ergens mee naartoe?
„Lausie ligt meestal gewoon in mijn bed. Soms neem ik hem mee in de auto. Lausie vindt autorijden erg leuk, net als ik. Lausie mag ook mee als ik iets spannends moet doen, bijvoorbeeld bloedprikken of naar de dokter. Toen de dokter een keer een brief over mij geschreven heeft, stond er onderaan: „en zijn knuffel heet Lausie.” Grappig hè?”

En is hij weleens ondeugend?
„Als ik lig te slapen, gaat Lausie wel eens stiekem uit bed om met een balletje te spelen. Of hij knabbelt zomaar opeens aan mijn pyjamabroek. Als ik even naar de wc geweest ben en ik kom terug, doet Lausie zomaar een koprol in mijn bed. En weet je, hij plast ook wel eens in bed. Dan voel ik zomaar opeens iets nats... Mama vertelt daar soms grappige verhaaltjes over als ik niet kan slapen. En als Lausie iets engs hoort, kruipt hij dicht tegen me aan. Nou, dan slapen we zo!”

Geplaatst op woensdag 20 februari 2019 door Henrieke Koster

Ondeugende knuffel
Ondeugende knuffel
naar magazine
Reacties laden

Laatste nieuws

Wriemende wortels!?

21241kitsnatuurwandeling-23.jpg

Verliefde eenden, eigenwijze paarden en een poepende worm. Je maakt het allemaal mee in natuurgebied de Hellegatsplaten. Boswachter Justin Haaij...

Lees meer

Stoeien met klanken en letters

spg-20995-Kits Logopedie-27.jpg

Je doet het de hele dag door en misschien zelfs in je slaap: praten! Voor sommige kinderen gaat dat niet vanzelf. Ook Aron en Jesse Bel (11)...

Lees meer
Word abonnee