Kits thuis ontvangen? Nu voor 3,35 per maand

Aak was geen aap! - Mannen uit een ver verleden

Het is een heel zeldzame gebeurtenis, maar soms wordt er
iemand uit de prehistorie teruggevonden!

Aak - Het 4500 jaar oude skelet kreeg weer een gezicht
In Huis van Hilde in Castricum ‘woont’ Aak, het ijzertijdkind. Zijn skelet werd ontdekt in de buurt van Uitgeest. Uit botonderzoek bleek dat de jongen 200 jaar v.Chr. leefde en 9 jaar werd. Door zijn schedel te bestuderen, konden deskundigen laten zien hoe hij er ongeveer uit moet hebben gezien. Eigenlijk net als jongens in deze tijd, zoals je ziet.

Ötzi - De ijsmummie
Twee Duitsers die in 1991 een Italiaans berg beklommen, kregen de verrassing van hun leven toen ze een lichaam vonden dat de oudste menselijke mummie van Europa bleek te zijn. Omdat hij in de Ötztaler Alpen lag, werd de mummie Ötzi genoemd. Deskundigen bestudeerden zijn voeding, kleding en uitrusting, waaronder een koperen bijl. Sindsdien weten we weer iets meer over de nieuwe steentijd.

Cees - De steentijdman
Cees is ook een steentijdman. Hij werd in 1990 opgegraven in een weiland in West-Friesland. Cees is een van de best bewaarde prehistorische mensen die in Nederland gevonden zijn. Wetenschappers hebben een levensechte ‘kopie’ van Cees gemaakt. Het ongeveer 4500 jaar oude skelet kreeg een gezicht. Je kunt met hem kennismaken in het archeologiecentrum Huis van Hilde in Castricum.

Geplaatst op dinsdag 5 februari 2019 door Jeannette Wilbrink-Donkersteeg beeld iStock, Huis van Hilde

Aak was geen aap! - Mannen uit een ver verleden
Aak was geen aap! - Mannen uit een ver verleden
Aak was geen aap! - Mannen uit een ver verleden
naar magazine
Reacties laden

Laatste nieuws

Wriemende wortels!?

21241kitsnatuurwandeling-23.jpg

Verliefde eenden, eigenwijze paarden en een poepende worm. Je maakt het allemaal mee in natuurgebied de Hellegatsplaten. Boswachter Justin Haaij...

Lees meer

Stoeien met klanken en letters

spg-20995-Kits Logopedie-27.jpg

Je doet het de hele dag door en misschien zelfs in je slaap: praten! Voor sommige kinderen gaat dat niet vanzelf. Ook Aron en Jesse Bel (11)...

Lees meer
Word abonnee