Beroemdste werken

De Nachtwacht heette vroeger helemaal geen Nachtwacht! Rembrandt zelf gaf dit schilderij een andere naam… Hier zie je het meesterwerk met nog enkele andere van Rembrandts beroemdste schilderijen.

Anatomische les

De anatomische les van Dr. Nicolaes Tulp, Rembrandts eerste groepsportret. Hij begon hieraan in 1632.

 

Joodse bruidje

Het Joodse bruidje, werd in 1667 geschilderd. Wie het precies zijn, is niet bekend. Kenners denken dat Rembrandt zich heeft laten inspireren door personen uit de Bijbel.

 

Jakob met kleinzonen

Jakob zegent de zonen van Jozef (1656). Niet de oudste, Manasse, maar de jongste, Efraïm, wordt gezegend. Zie je de geitenwollen sjaal die Jakob draagt? Doet je dat niet denken aan de dag waarop hij zelf door zijn vader Izak gezegend werd en hij zijn armen met geitenvellen bedekte?

 

Compagnie

De Nachtwacht, werd in de jaren 1639 tot 1642 geschilderd. Rembrandt noemde het: ”De compagnie van kapitein Frans Banning Cocq en luitenant Willem van Ruytenburgh maakt zich gereed om uit te marcheren”.

 

Staalmeesters

De staalmeesters, werd rond 1662 in opdracht gemaakt. Op dit groepsportret zijn later twee handtekeningen gevonden, waarvan er eentje vals bleek te zijn.

 

Schilder in atelier

De schilder in zijn atelier, gemaakt in 1626-1628,  is een beetje raadselachtig. Wat zou Rembrandt hiermee hebben willen zeggen?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto's & Video's

Geplaatst op: 02-10-2019 geschreven door: TEKST Jeannette Wilbrink-Donkersteeg BEELD iStock, Wikimedia

naar magazine

Reacties

Wees de eerste om een reactie achter te laten!

Laat een reactie achter

Naam:
E-mail:
(Jouw e-mailadres komt niet bij het bericht op de website)

Nieuws van vandaag

Museum Het Schip organiseert gratis workshops voor kinderen

Museum Het Schip organiseert gratis workshops voor kinderen

Van 4 juli t/m 16 augustus kunnen kinderen aan de slag met oude ambachten in Museum Het Schip in Amsterdam.  Ze leren linoleum snijden, boekbinden,...

lees meer

Jon (5) is dol op mini shetlander Britt

Jon (5) is dol op mini shetlander Britt

Hoi Kitslezers, Mijn naam is Jon, ik ben 5 jaar en ik woon in Oostkapelle. Wij hebben thuis een mini shetlander.  Het is een echte mini van...

lees meer