Ik stop mijn geld in...

Geld wil je op een veilige plek bewaren. Het is van jou en daar mag niemand aankomen. een paar voorbeelden hoe je je gespaarde geld veilig kunt opbergen.

...een spaarvarken

Via de gleuf stop je je munten in het spaarvarken. Wanneer je het geld wilt gebruiken, moet je even moeite doen: je moet het varken kapotslaan. Zo geef je je geld niet te snel uit.

 

... een oude sok 

Sommige mensen bewaren hun munten en geldbiljetten op een bijzondere plek, namelijk in een oude sok. Hier zullen dieven het geld niet zo snel vinden.

 

... een portemonnee

Misschien heb jij er ook wel eentje: een portemonnee. Hier stop je je geld in, zodat je het mee kunt nemen naar de winkel. Er is ook ruimte voor pasjes en bonnetjes.

 

... een glazen pot

Een glazen pot, waar bijvoorbeeld groenten in hebben gezeten, kun je prima gebruiken als spaarpot. Week het etiket eraf, zodat je goed kunt zien hoeveel muntjes erin zitten.

 

... een schatkist

Piraten bewaren hun goud vaak in een schatkist. Maar jij kunt je geld ook in een stoer kistje of een mooi koffertje bewaren.

 

... een kluis

Geld dat in een kluis ligt, is vaak beveiligd met een cijfercode. Dat is vooral handig als je je stapels biljetten ergens kwijt moet...

Foto's & Video's

Geplaatst op: 10-07-2019 geschreven door: Henrieke Koster, beeld iStock

naar magazine

Reacties

Wees de eerste om een reactie achter te laten!

Laat een reactie achter

Naam:
E-mail:
(Jouw e-mailadres komt niet bij het bericht op de website)

Nieuws van vandaag

Ricks oplossing voor de file: vliegende auto's

Ricks oplossing voor de file: vliegende auto's

Een lijst met tien oplossingen heeft Rick den Hertog (10) uit Boven-Hardinxveld voor het fileprobleem. Extra rijstroken, hekjes tussen rijbanen...

lees meer

Chocolade vrolijkt school op

Chocolade vrolijkt school op

Basisscholen moeten vrolijker en gezelliger worden, vindt Lenneke Zijl (12) uit Waddinxveen. Dan komen de leraren vanzelf. Als ze tenminste...

lees meer