Kits thuis ontvangen? Nu voor 3,35 per maand

Ik stop mijn geld in...

Geld wil je op een veilige plek bewaren. Het is van jou en daar mag niemand aankomen. een paar voorbeelden hoe je je gespaarde geld veilig kunt opbergen.

...een spaarvarken

Via de gleuf stop je je munten in het spaarvarken. Wanneer je het geld wilt gebruiken, moet je even moeite doen: je moet het varken kapotslaan. Zo geef je je geld niet te snel uit.

 

... een oude sok 

Sommige mensen bewaren hun munten en geldbiljetten op een bijzondere plek, namelijk in een oude sok. Hier zullen dieven het geld niet zo snel vinden.

 

... een portemonnee

Misschien heb jij er ook wel eentje: een portemonnee. Hier stop je je geld in, zodat je het mee kunt nemen naar de winkel. Er is ook ruimte voor pasjes en bonnetjes.

 

... een glazen pot

Een glazen pot, waar bijvoorbeeld groenten in hebben gezeten, kun je prima gebruiken als spaarpot. Week het etiket eraf, zodat je goed kunt zien hoeveel muntjes erin zitten.

 

... een schatkist

Piraten bewaren hun goud vaak in een schatkist. Maar jij kunt je geld ook in een stoer kistje of een mooi koffertje bewaren.

 

... een kluis

Geld dat in een kluis ligt, is vaak beveiligd met een cijfercode. Dat is vooral handig als je je stapels biljetten ergens kwijt moet...

Geplaatst op woensdag 10 juli 2019 door Henrieke Koster, beeld iStock

Ik stop mijn geld in...
Ik stop mijn geld in...
Ik stop mijn geld in...
Ik stop mijn geld in...
Ik stop mijn geld in...
naar magazine
Reacties laden

Laatste nieuws

Wriemende wortels!?

21241kitsnatuurwandeling-23.jpg

Verliefde eenden, eigenwijze paarden en een poepende worm. Je maakt het allemaal mee in natuurgebied de Hellegatsplaten. Boswachter Justin Haaij...

Lees meer

Stoeien met klanken en letters

spg-20995-Kits Logopedie-27.jpg

Je doet het de hele dag door en misschien zelfs in je slaap: praten! Voor sommige kinderen gaat dat niet vanzelf. Ook Aron en Jesse Bel (11)...

Lees meer
Word abonnee