Coen: Ik kon niet geloven dat mijn broertje er niet meer zou zijn

,,Als ik aan de begrafenis van Rens terugdenk, denk ik: Ik zal hem nooit meer terugzien op deze aarde.” Coen Meinen (10) uit Wekerom verloor zijn broertje van 4 jaar.
Rens was een lief, ondeugend, gezellig en leuk broertje, vertelt Coen. De broers hadden samen een stapelbed. Ze bouwden vaak een hutje en speelden met lego. 

VIRUS
,,Met verstoppertje spelen ging Rens eens in de wasmachine zitten en één keer heeft hij zijn cadeautjes een dag voor zijn verjaardag stiekem al uitgepakt.”
Toen Rens een baby was, kreeg hij net als Coen de mazelen. Coen: ,,Het virus van de mazelen zat daarna in zijn hoofd, maar dat wisten we niet. Rens leek gezond. Alleen toen hij 4 jaar was, viel hij steeds om. Een dokter in het Wilhelmina Kinderziekenhuis zei dat hij een heel erge ziekte had, waardoor hij nooit meer beter kon worden. Dat virus in zijn hoofd maakte alles kapot.”

HUILEN
Aan deze ziekte stierf het kleine broertje van Coen uiteindelijk. ,,Toen ik hoorde dat Rens overleden was, kon ik het eerst niet geloven. Het was gewoon heel moeilijk om het te geloven. Toen ik het op school vertelde, moest een klasgenoot van mij huilen, maar zelf kon ik niet huilen.” Het was ,,echt heel apart, dat Rens de grond in ging”, herinnert Rens zich. ,,Als ik aan zijn begrafenis terugdenk, denk ik: Ik zal hem nooit meer terug zien op deze aarde.”

HEMEL
Coen mist Rens het meest op zijn verjaardag en op de dag dat hij gestorven is, 12 augustus 2017. Ik ben verdrietig, maar heb ook een schuldgevoel, want we hadden wel eens ruzie en dat hebben we niet altijd opgelost.”

Erover praten helpt Coen soms wel. ,,Het is moeilijk om dat allemaal voor jezelf te houden. Ik schrijf al mijn verdriet op in een mapje en ik praat met mijn ouders en regelmatig met een juf op school. Huilen helpt soms ook, dan is er toch weer een mooi moment, omdat ik mag weten dat Rens bij de Heere in de hemel is. Maar soms helpt het niet, want ik weet ook dat Rens nooit bij ons terugkomt.

Wij hebben nog een zusje gehad. Zij is een dag na haar geboorte gestorven. Maar er zijn ook fijne dingen. Ik heb een broertje, Luuk. Hij is 4. En pas hebben wij een zusje gekregen. Zij heet Noor.” 

 

Geplaatst op dinsdag 31 maart 2020 door Jeannette Wilbrink-Donkersteeg

Coen: Ik kon niet geloven dat mijn broertje er niet meer zou zijn
naar magazine
Reacties laden

Laatste nieuws

Prinsjesdag in Staphorst

staphorstnieuw4.jpeg

Normaal staat groep 8 van de Prins Mauritsschool in Staphorst ieder jaar met Prinsjesdag langs de route in Den Haag. Afgelopen dinsdag kon dat...

lees meer

Megazonnebloemen

marcella_en_Lea_de_Bruynn.jpg

Marcella en Leah de Bruyn hebben in hun tuintje deze zonnebloemen gezaaid. Ze zijn supergroot geworden!

lees meer
  • Kits, christelijk kinderblad voor jou