Hulp voor dieren

Veel dieren zijn in levensgevaar, veel soorten dreigen zelfs uit te sterven. Dat wordt duidelijk als je het nieuws een beetje volgt. Is er dan niemand die iets doet om de dieren te helpen? Jawel!

Inmiddels bestaan er wetten die dieren beschermen. Ruim 180 landen hebben afspraken gemaakt over 5000 dieren. Ivoor van (slag)tanden mag in veel landen niet meer verkocht worden. In Nederland was oud ivoor eerst nog wel toegestaan, maar sinds 1 maart afgelopen jaar is ook dat verboden, omdat handelaars nieuw ivoor soms zo behandelden dat het er oud uitzag.

Van de dieren die het meeste gevaar lopen, is een lange lijst opgesteld, de Rode Lijst, heet die. Daar staan wel 26.197 diersoorten op. Je kunt ze bekijken via deze link: https://www.iucn.nl/oplossingen/rode-lijst-van-bedreigde-soorten. Dankzij de Rode Lijst weten hulporganisaties op welke dieren en welke gebieden ze zich moeten richten.

Stichtingen, verenigingen, clubs, soms ook scholen – allerlei organisaties zetten zich in voor de bedreigde dieren. Ze verzamelen geld, breiden leefgebieden uit, brengen dieren naar veiliger plekken, richten opvangencentra in en proberen stropers te pakken. De bekendste organisatie is het Wereldnatuurfonds, WWF.

Geplaatst op: 18-02-2020 geschreven door: TEKST Jeannette Wilbrink-Donkersteeg BEELD ANP

naar magazine

Reacties

Wees de eerste om een reactie achter te laten!

Laat een reactie achter

Naam:
E-mail:
(Jouw e-mailadres komt niet bij het bericht op de website)

Nieuws van vandaag

Museum Het Schip organiseert gratis workshops voor kinderen

Museum Het Schip organiseert gratis workshops voor kinderen

Van 4 juli t/m 16 augustus kunnen kinderen aan de slag met oude ambachten in Museum Het Schip in Amsterdam.  Ze leren linoleum snijden, boekbinden,...

lees meer

Jon (5) is dol op mini shetlander Britt

Jon (5) is dol op mini shetlander Britt

Hoi Kitslezers, Mijn naam is Jon, ik ben 5 jaar en ik woon in Oostkapelle. Wij hebben thuis een mini shetlander.  Het is een echte mini van...

lees meer