Kits thuis ontvangen? Nu voor 3,35 per maand

Hulp voor dieren

Veel dieren zijn in levensgevaar, veel soorten dreigen zelfs uit te sterven. Dat wordt duidelijk als je het nieuws een beetje volgt. Is er dan niemand die iets doet om de dieren te helpen? Jawel!

Inmiddels bestaan er wetten die dieren beschermen. Ruim 180 landen hebben afspraken gemaakt over 5000 dieren. Ivoor van (slag)tanden mag in veel landen niet meer verkocht worden. In Nederland was oud ivoor eerst nog wel toegestaan, maar sinds 1 maart afgelopen jaar is ook dat verboden, omdat handelaars nieuw ivoor soms zo behandelden dat het er oud uitzag.

Van de dieren die het meeste gevaar lopen, is een lange lijst opgesteld, de Rode Lijst, heet die. Daar staan wel 26.197 diersoorten op. Je kunt ze bekijken via deze link: https://www.iucn.nl/oplossingen/rode-lijst-van-bedreigde-soorten. Dankzij de Rode Lijst weten hulporganisaties op welke dieren en welke gebieden ze zich moeten richten.

Stichtingen, verenigingen, clubs, soms ook scholen – allerlei organisaties zetten zich in voor de bedreigde dieren. Ze verzamelen geld, breiden leefgebieden uit, brengen dieren naar veiliger plekken, richten opvangencentra in en proberen stropers te pakken. De bekendste organisatie is het Wereldnatuurfonds, WWF.

Geplaatst op dinsdag 18 februari 2020 door TEKST Jeannette Wilbrink-Donkersteeg BEELD ANP

naar magazine
Reacties laden

Laatste nieuws

Stoeien met klanken en letters

spg-20995-Kits Logopedie-27.jpg

Je doet het de hele dag door en misschien zelfs in je slaap: praten! Voor sommige kinderen gaat dat niet vanzelf. Ook Aron en Jesse Bel (11)...

Lees meer

Kits Live terugkijken!

20240312-020-KIT-MAIN-RED.jpg

Helaas, helaas... er is iets mis gegaan met de Kits Live uitzending van 21/03/24... :( Is het jou niet gelukt om de livestream te volgen? Gelukkig...

Lees meer
Word abonnee