Kits thuis ontvangen? Nu voor 3,35 per maand

Wat een woord zeg... orthodontie!

Je zou je tong erover breken en er klapperende tanden van krijgen: ortho-don-tie. Geen wonder dat de meeste kinderen het liever gewoon over “de ortho” hebben. Maar wat is dat nou eigenlijk precies?  

GEEN TANDARTS, OF TOCH…?
Jawel, de orthodontist is een tandarts met extra veel verstand van beugels. Na zijn ‘gewone’ opleiding Tandheelkunde heeft-ie ook nog eens vier jaar aan de universtiteit gestudeerd!

OVERBEET
Een beugel heb je nodig als je tanden scheef staan of bijvoorbeeld als je boventanden niet netjes op je ondertanden staan. Het gebeurt nogal eens dat de boventanden naar voren en je ondertanden naar achter staan.

ONDERBEET
Als je een onderbeet hebt, is het juist andersom. Dan staan je ondertanden verder naar voren dan je boventanden.

SLOTJES
Slotjes of brackets zijn kleine metalen plaatjes, die op je tanden vastgemaakt worden. Er zitten metalen draden tussen, die ervoor zorgen dat je tanden goed gaan staan.

ELASTIEKEN
Elastiekjes worden vaak gebruikt met een slotjesbeugel. Ze verbinden je onder- en bovenkaak, zodat die netjes op elkaar gaan staan.

TWINBLOK
Een losse –dus uitneembare beugel– wordt vaak een twinblok genoemd.

Geplaatst op dinsdag 25 augustus 2020 door Jeannette Wilbrink-Donkersteeg BEELD Pixabay

naar magazine
Reacties laden

Laatste nieuws

Wriemende wortels!?

21241kitsnatuurwandeling-23.jpg

Verliefde eenden, eigenwijze paarden en een poepende worm. Je maakt het allemaal mee in natuurgebied de Hellegatsplaten. Boswachter Justin Haaij...

Lees meer

Stoeien met klanken en letters

spg-20995-Kits Logopedie-27.jpg

Je doet het de hele dag door en misschien zelfs in je slaap: praten! Voor sommige kinderen gaat dat niet vanzelf. Ook Aron en Jesse Bel (11)...

Lees meer
Word abonnee