Hippe hobby's

Veel hobby's van nu waren voor je opa en oma alleen nog maar een droom. Toen zij kinderen bestond de drone bijvoorbeeld nog niet. Vissen en fietsen ging vroeger ook een tikkie anders dan nu.

Eerst de DRONE. Die uitvinding bestaat nu ook als speelgoed: net een beetje kleiner en lichter dan de ‘echte’ drone. Daardoor kun je er ook binnenshuis veilig mee vliegen. Als je tenminste 10 jaar of ouder bent. Tot die tijd wordt dit speelgoed nog afgeraden.

MOUNTAINBIKES die zo licht als een veertje zijn, omdat ze gemaakt worden van carbon. Voorzien van vering in voor- en achtervork én een hendeltje waarmee je zadel laat zakken tijdens een afdaling. Dit zijn nog maar een paar vande vele mogelijkheden voor wie fan van fietsen is…

Ook CUPCAKES BAKKEN is populair. Inmiddels kun je daar complete kunstwerken van maken.Met fondant geef je je cakejes precies de kleur die ze hebben moeten, of dat nu roze is of kanariegeel. Daarnaast bestaan er “toppings” en “frostings” die je in sierlijke toefjes of krullen op de cakes spuit. En ook met – kneedbare – marsepein of chocola, glitters en ouwel maak je veel moois.   

Samen of alleen MUZIEK MAKEN is een fijne hobby van alle tijden. Piano, gitaar, viool en dwarsfluit zijn al jaren populair bij heel veel kinderen. 

Sporten is gezond. Bij Nederlandse kinderen scoren vooral VOETBAL en ZWEMMEN hoog. Dankzij grote sporthallen en overdekte zwembaden kun je tegenwoordig het hele jaar door trainen en wedstrijden spelen.

TRAMPOLINESPRINGEN is een van de nieuwste hobby’s in Nederland. Was de ‘trampo’ dertig jaar geleden nog een zeldzaam verschijnsel, nu zie je hem overal in Nederlandse achtertuinen staan. Salto’s, backflips en allerlei andere capriolen leer je zelf of via een speciale club.

Foto's & Video's

Geplaatst op: 03-03-2020 geschreven door: TEKST Jeannette Wilbrink-Donkersteeg BEELD iStock

naar magazine

Reacties

Wees de eerste om een reactie achter te laten!

Laat een reactie achter

Naam:
E-mail:
(Jouw e-mailadres komt niet bij het bericht op de website)

Nieuws van vandaag

Museum Het Schip organiseert gratis workshops voor kinderen

Museum Het Schip organiseert gratis workshops voor kinderen

Van 4 juli t/m 16 augustus kunnen kinderen aan de slag met oude ambachten in Museum Het Schip in Amsterdam.  Ze leren linoleum snijden, boekbinden,...

lees meer

Jon (5) is dol op mini shetlander Britt

Jon (5) is dol op mini shetlander Britt

Hoi Kitslezers, Mijn naam is Jon, ik ben 5 jaar en ik woon in Oostkapelle. Wij hebben thuis een mini shetlander.  Het is een echte mini van...

lees meer