Kits thuis ontvangen? Nu voor 3,35 per maand

Hobbyen in een paleis

Zijn overgrootmoeder schilderde, zijn moeder houdt van beeldhouwen. Wat doet onze Koning zelf eigenlijk graag? En welke hobby’s zijn populair bij de rest van zijn gezin?

Koning Willem-Alexander…
… is een sportliefhebber. Hij woont graag Olympische Spelen en andere wedstrijden bij, maar heeft ook zelf veel aan SPORT gedaan. In 1986 schaatste hij de Elfstedentocht; in 1992 liep hij een marathon in New York. Verder houdt de Koning veel van VLIEGEN en VAREN. In de lucht en op het water voelt hij zich vaak heel gelukkig. En minstens één keer jaar staat hij op de lange latten: dan gaat hij met zijn gezin skiën in Oostenrijk.

Koningin Máxima…
… heeft als moeder en Koningin een druk bestaan. Toch vindt ze tijd voor haar hobby’s. De Koningin is dol op DANSEN en ZINGEN. Dat doet ze dan ook graag thuis, samen met haar dochters. Ze speelt bovendien GITAAR en ze vindt BORDUREN heerlijk ontspannen. Daarnaast is de Koningin sportief, ze rijdt soms paard, zwemt graag en gaat jaarlijks met een groot deel van de koninklijke familie SKIËN in de Alpen.

Prinses Amalia…
… houdt net als haar moeder van MUZIEK. Ze heeft viool en piano leren spelen en zanglessen genomen. Als het om sport gaat, schijnt de prinses vooral geïnteresseerd te zijn in HOCKEY en PAARDRIJDEN.  En SKIËN gaat haar ook goed af. In februari elk jaar, vertrekt ze met haar familie naar Lech in Oostenrijk voor een wintersportvakantie.  

Prinses Alexia…
… heeft ook al PAARDRIJDEN, HOCKEY en GITAAR spelen op haar lijstje met hobby’s staan. Ze schijnt graag te zingen en dat heel goed te doen. Verder wordt er gezegd dat de 14-jarige prinses geïnteresseerd is in MODE. SKIËN kan ze uiteraard ook. Daarbij ging het enkele jaren geleden trouwens wel een keertje mis. Toen brak ze op de piste haar rechterbovenbeen.

Prinses Ariane  … kon toen ze nog vrij klein was, al PAARDRIJDEN, zoals je op deze foto van vijf jaar geleden ziet. Ze houdt net als haar zussen van HOCKEY en van GITAAR spelen, maar is daarnaast ook graag bezig met TEKENEN en met



Geplaatst op dinsdag 3 maart 2020 door TEKST Jeannette Wilbrink-Donkersteeg BEELD ANP en Koninklijk Huis

Hobbyen in een paleis
Hobbyen in een paleis
Hobbyen in een paleis
naar magazine
Reacties laden

Laatste nieuws

Stoeien met klanken en letters

spg-20995-Kits Logopedie-27.jpg

Je doet het de hele dag door en misschien zelfs in je slaap: praten! Voor sommige kinderen gaat dat niet vanzelf. Ook Aron en Jesse Bel (11)...

Lees meer

Kits Live terugkijken!

20240312-020-KIT-MAIN-RED.jpg

Helaas, helaas... er is iets mis gegaan met de Kits Live uitzending van 21/03/24... :( Is het jou niet gelukt om de livestream te volgen? Gelukkig...

Lees meer
Word abonnee