Rennen, knuffelen en kunstjes leren

De grote hobby van Naomi Klaassen uit Geldermalsen is… haar hond! Een halfjaartje geleden kwam Astra bij Naomi wonen, een jonge Rottweiler waarmee ze  lekker speelt en rent. Natuurlijk probeert ze de pup ook kunstjes te leren.

Naomi vertelt: ,,Astra moest drie maanden oud zijn, voordat ze bij de moederhond weg mocht. Samen met papa heb ik haar opgehaald. Toen is ze een week bij ons thuis geweest. Daarna is ze naar ons bedrijf gegaan, want daar moet Astra leren een goede waakhond te worden.
Astra is van ons allemaal, maar ik ben de enige die met haar speelt en rent en knuffelt. Mijn zusjes en broertje zijn nog een beetje bang voor haar.
Ik ben meteen begonnen Astra kunstjes te leren. Omdat ze nog jong is, lukt het nog niet zo goed. Ze wil graag tegen iedereen op springen. Dat mag niet van mij. Daarom heb ik haar eerst geleerd dat ze niet tegen mij aan mag springen. Dat doet ze nu ook echt niet meer. Ze luistert goed naar mij. Ik ben van plan haar heel veel nieuwe dingen te leren. Nu leert ze een pootje te geven. Soms lukt het, soms niet. Ik wil Astra ook leren dat ze een balletje terugbrengt als ik dat weggooi.
We oefenen op het erf van ons bedrijf. Elke zaterdag ga ik daar naartoe. Daar heb ik altijd heel veel zin in. Ik hou veel van dieren en vooral van Astra. Zij is mijn grootste vriendin. Eerst was dat Brenda, maar Brenda wordt een beetje oud. Zij heeft niet zo veel zin meer om met mij te rennen, nog wel om te knuffelen!
Soms geeft Astra mij zomaar een lik. Als we met de auto het erf oprijden, merk ik dat ze mij kent. Ze kwispelt met haar staart. Ik wil altijd als eerste even bij haar kijken. Ik kijk dan meteen bij Brenda. Anders vindt zij het niet leuk dat ze geen aandacht meer krijgt.
Het is fijn om met dieren om te gaan. Later zou ik zelf ook graag een hond willen, het liefst zo eentje als Astra en anders een lief, klein, pluizig hondje.”

Foto's & Video's

Geplaatst op: 03-03-2020 geschreven door: TEKST Jeanette Wilbrink-Donkersteeg BEELD Anton Dommerholt

naar magazine

Reacties

Wees de eerste om een reactie achter te laten!

Laat een reactie achter

Naam:
E-mail:
(Jouw e-mailadres komt niet bij het bericht op de website)

Nieuws van vandaag

Museum Het Schip organiseert gratis workshops voor kinderen

Museum Het Schip organiseert gratis workshops voor kinderen

Van 4 juli t/m 16 augustus kunnen kinderen aan de slag met oude ambachten in Museum Het Schip in Amsterdam.  Ze leren linoleum snijden, boekbinden,...

lees meer

Jon (5) is dol op mini shetlander Britt

Jon (5) is dol op mini shetlander Britt

Hoi Kitslezers, Mijn naam is Jon, ik ben 5 jaar en ik woon in Oostkapelle. Wij hebben thuis een mini shetlander.  Het is een echte mini van...

lees meer