Kits thuis ontvangen? Nu voor 3,35 per maand

Er zijn duizenden soorten

Zo’n tien jaar wordt een kikker normaal gesproken zeker. Z’n eigen lengte springt hij met gemak ook tien keer. De kikker legt dus heel wat kilometers af in in zijn leven.

Deze roodoogmakikikker is niet het enige bijzondere exemplaar onder de kikkers! Je blijft je verbazen als je je verdiept in de wereld van deze gladde springers. Alleen al het feit dat er duizenden verschillende soorten bestaan, doet je duizelen. De boomkikker is er daar eentje van. Drie keer raden waar die leeft… En zijn roep, die kun je op een kilometer afstand nog horen! 

De sprong van een kikker is is ook indrukwekkend, hij springt gerust tien keer zijn eigen lengte. Er zijn soorten die hun lengte zelfs twintig keer overbruggen met één sprong. Dat doe jij ze niet na! Weet je trouwens wat een kikker drinkt? Niets! Hij neemt namelijk water op door zijn huid. Die huid verliest hij keer op keer, want de kikker vervelt regelmatig. Toch zul je niet gauw een kikkerhuidje vinden: dat wordt door de kikker zelf opgegeten! Over eten gesproken: tanden zitten alleen in zijn bovenkaak. 

 

Geplaatst op dinsdag 2 juni 2020 door Jeannette Wilbrink-Donkersteeg BEELD iStock

naar magazine
Reacties laden

Laatste nieuws

Wriemende wortels!?

21241kitsnatuurwandeling-23.jpg

Verliefde eenden, eigenwijze paarden en een poepende worm. Je maakt het allemaal mee in natuurgebied de Hellegatsplaten. Boswachter Justin Haaij...

Lees meer

Stoeien met klanken en letters

spg-20995-Kits Logopedie-27.jpg

Je doet het de hele dag door en misschien zelfs in je slaap: praten! Voor sommige kinderen gaat dat niet vanzelf. Ook Aron en Jesse Bel (11)...

Lees meer
Word abonnee