Kits thuis ontvangen? Nu voor 3,35 per maand

Ballonspelletjes

Soms wil je gewoon eens een ander spel spelen. Geen probleem, want dat kan! Met deze ideeën organiseer je zelfs een compleet ballonnenfeest!

Ballonnetje knuppelen
Zorg dat iedereen een opgerolde krant heeft, die als knuppel kan dienen. Vorm nu twee ploegen, en trek daartussen een grens. Probeer met de ‘knuppel’ de ballon in het andere kamp te krijgen, zonder dat hij de grond raakt, want als hij dat doet, is de ballon voor de andere ploeg. Als je dit spel buiten speelt, heb je trouwens wel windstil weer nodig.

Megaballon
Stop heel veel ballonnen in een grote plastic zak, en plak die dicht. Nu heb je een reuzenballon waarmee je lekker kunt voetballen of volleyballen.
Uitgespeeld? Probeer dan eens met twee ploegen of je de ballon kunt laten neerkomen op het terrein van de andere ploeg en verdien op die manier een punt.

Ballonnenman
Ook hiervoor heb je twee ploegen nodig: elke ploeg heeft een ‘ballonnenman’ met een kruis van dubbelzijdig plakband op zijn buik of rug. De rest van de ploeg probeert zo snel mogelijk een ballon op die plakstrook te plakken. Zij mogen niet lopen met de ballon in de hun handen en de ballonnenman mag zijn handen niet gebruiken!

Knalballon
Vorm opnieuw groepen, ten minste twee. Alle kinderen hebben een ballon waarmee ze vanaf het startpunt naar een bepaalde plek moeten rennen. Daar laten ze hun ballon knappen en dan rennen ze als een speer weer terug. De groep die het eerste klaar is, heeft gewonnen.

Ballonnetje trappen
Wat je vader en moeder of opa en oma misschien ook al deden –want het blíjft leuk–: elk kind krijgt een ballon aan een touwtje om zijn enkel. Na het startsein probeert je elkaars ballonnen stuk te trappen én die van jezelf heel te houden. Is de je ballon toch kapot. Dan kijkt je vanaf de kant mee of alles eerlijk verloopt en wie de winnaar wordt.

Geplaatst op maandag 27 juli 2020 door Jeannette Wilbrink-Donkersteeg BEELD iStock

naar magazine
Reacties laden

Laatste nieuws

Wriemende wortels!?

21241kitsnatuurwandeling-23.jpg

Verliefde eenden, eigenwijze paarden en een poepende worm. Je maakt het allemaal mee in natuurgebied de Hellegatsplaten. Boswachter Justin Haaij...

Lees meer

Stoeien met klanken en letters

spg-20995-Kits Logopedie-27.jpg

Je doet het de hele dag door en misschien zelfs in je slaap: praten! Voor sommige kinderen gaat dat niet vanzelf. Ook Aron en Jesse Bel (11)...

Lees meer
Word abonnee