Kits thuis ontvangen? Nu voor 3,35 per maand

Over ballonnen en Bijbels - Ballonweetjes

Waarom werd de ballon eigenlijk uitgevonden? Daar kun je vast veel goede redenen voor verzinnen. Maar had jij ooit gedacht dat-ie zelfs gebruikt werd om het Evangelie te verspreiden?

Ballon met Boodschap
In God geloven is verboden in Noord-Korea. Door bij de grens van Noord-Korea ballonnen met Bijbels op te laten, proberen christenen de mensen in dit land tóch te bereiken.

Uitvinding
Het woord ballon komt uit het Frans. In deze taal betekent “ballon” gewoon “bal”. Engelsman Michael Faraday vond de ballon in 1824 uit.

Opstijgen!
De heteluchtballon bestaat langer dan de ‘gewone’ ballon. Al in 1783 lieten de broers Montgolfier in Frankrijk een mandje met passagiers opstijgen. De vaart duurde 8 minuten.

Lange ballonvaart
In de zomer van 1978 stak een heteluchtballon de Atlantische Oceaan over. In zes dagen tijd werd een afstand van 5000 kilometer afgelegd.

Rubberboom
Een ballon van latex verteert net zo snel als een eikenblad. Latex wordt gemaakt van melksap uit de rubberboom.

Niet luchtdicht
In een ballon zitten onzichtbare gaatjes, waardoor lucht of helium langzaam aan de ballon kunnen ontsnappen.

Geplaatst op maandag 27 juli 2020 door Jeannette Wilbrink-Donkersteeg BEELD iStock

naar magazine
Reacties laden

Laatste nieuws

Stoeien met klanken en letters

spg-20995-Kits Logopedie-27.jpg

Je doet het de hele dag door en misschien zelfs in je slaap: praten! Voor sommige kinderen gaat dat niet vanzelf. Ook Aron en Jesse Bel (11)...

Lees meer

Kits Live terugkijken!

20240312-020-KIT-MAIN-RED.jpg

Helaas, helaas... er is iets mis gegaan met de Kits Live uitzending van 21/03/24... :( Is het jou niet gelukt om de livestream te volgen? Gelukkig...

Lees meer
Word abonnee