"Lekker hoog!"

Joëlle (11), Henrieke (10), Corné (8) en Stefan (5) varen op de Eben-Haëzer. Joëlle duikt zomers liefst van een leeg schip: "Lekker hoog!” Henrieke speelt graag in het ruim als er water in staat. ,,Dan hebben we een zwembad!” Corné is vaak te vinden in de stuurhut: "Daar valt van alles te zien!” En ook Stefan vind dat het fijnste plekje. "Ik kan er kijken naar de zandzuiger.” Door de week wonen de oudste drie kinderen wonen op een schippersinternaat.

Joëlle

"Als je op een schip woont, kom je steeds op een ander plekje, dat is leuk. Ik vind het aan boord het fijnst als het zomer is. Dan kan ik lekker buiten boord zwemmen, het liefst duik ik van een leeg schip, lekker hoog. In de zomervakanties liggen we drie weken met de schepen van onze familie naast elkaar. Vorig jaar in een natuurgebied met Schotse hooglanders en tegenover de wilde paarden. Met mijn nichtjes Emilie en Suzanne trokken Henrieke en ik er vaak op uit. Dat was erg leuk.”

Henrieke

"Ik vind het heel leuk om buiten te spelen in ons ruim, als er zand in is, maar ook als hij vol water is. Dan hebben we een eigen zwembad. Het is ook fijn om buitenboord te zwemmen of in een bootje te varen. De zomervakantie is ook heel leuk, want dan liggen we met de familie naast elkaar op een vakantieplekje. Dat is erg gezellig.”

Corné

"Ik zit graag in de stuurhut van ons schip, daar is van alles te zien, vooral tijdens het laden en lossen. Zelf varen vind ik erg leuk, misschien word ik later zelf wel schipper. Helpen bij het boenen, buiten spelen in een ruim vol zand en zwemmen buitenboord doe ik ook erg graag.”

Stefan

"Mijn fijnste plekje aan boord is de stuurhut. Daar kan ik kijken naar de zandzuiger,  de kraan, de shovel, de vrachtwagen en nog veel meer. Ik speel ook erg graag in het ruim, in onze grote zandbak, met mijn eigen kraan, vrachtwagen, schip en trechter. Dan kan ik lekker zelf laden en lossen.”

Geplaatst op: 27-05-2020 geschreven door: TEKST Jeannette Wilbrink-Donkersteeg BEELD familie Ooms

naar magazine

Reacties

Wees de eerste om een reactie achter te laten!

Laat een reactie achter

Naam:
E-mail:
(Jouw e-mailadres komt niet bij het bericht op de website)

Nieuws van vandaag

Museum Het Schip organiseert gratis workshops voor kinderen

Museum Het Schip organiseert gratis workshops voor kinderen

Van 4 juli t/m 16 augustus kunnen kinderen aan de slag met oude ambachten in Museum Het Schip in Amsterdam.  Ze leren linoleum snijden, boekbinden,...

lees meer

Jon (5) is dol op mini shetlander Britt

Jon (5) is dol op mini shetlander Britt

Hoi Kitslezers, Mijn naam is Jon, ik ben 5 jaar en ik woon in Oostkapelle. Wij hebben thuis een mini shetlander.  Het is een echte mini van...

lees meer