Jonathan: Ik wil graag vrijheid in alle landen

In groep 4/5 van de Eben-Haëzerschool in Hollandscheveld zitten een heleboel aanstaande soldaten. Er is zelfs een vrouwelijke bij!

NIET LEUK
„Later als ik groot ben, wil ik soldaat worden. Niet omdat ik het leuk vind en om die stoere wapens, maar ik wil gewoon landen beschermen. En vechten voor mensen. En ik wil wel in een tank, maar ook wel bij de luchtmacht horen.”
Evan Lekkerkerker (8) Hoogeveen

NIET BANG
„Ik wil graag soldaat worden. Dat vind ik heel leuk. Soldaten moeten niet bang zijn. Ik wil bij de luchtmacht. Dan kun je vliegen en schieten.”
Sander Dekker (8)
Hoogeveen

DE MARINE
„De marine is veel beter dan de militairen. De marine vecht met de soldaten mee als de vijand aan de winnende hand is. Bij de marine vecht je minder dan bij de militairen. De soldaten helpen heel soms de politie. De baas van de soldaten heeft een zwaard en een geweer. De militairen hebben alleen een geweer.”
Robert Smith (8)
Mariënberg

LEKKER SCHIETEN
„Ik wil later landmacht worden. Ik kan dan lekker met een tank schieten. Ik speel ook soldaatje thuis. Met geweren. Daarom vind ik soldaatje spelen zo leuk.”
Johan Mol (9)
Hollandscheveld

VRIJHEID
„Ik speel graag soldaatje, omdat ik graag bij de commando’s wil. Ik heb veel legerspullen van mijn vader. Die hij heeft gespaard. Dit heb ik allemaal: een gordel met veldfles, een schep, een commandobaret en een ijzeren helm. Ik wil in het leger omdat ik graag vrijheid wil in alle landen.”
Jonathan Beekman (8)
Tiendeveen

IN EEN F-16
„Ik wil later soldaat worden bij de Koninklijke Luchtmacht, want ik speel weleens soldaatje. Dat vind ik heel leuk om te doen. Ik heb meestal de hoogste rang. Ik speel het altijd op straat; meestal met z’n zessen. Ik wil graag bij de luchtmacht, omdat het mij leuk lijkt om in een F-16 te vliegen.
Guido Benjamins (8)
Tiendeveen

HEEL VEEL MEIDEN
„Soldaatje spelen, wie wil dat nou niet, zullen heel veel jongens denken. Maar weet je dat heel veel meiden ook graag soldaatje spelen?
Hou je van soldaatje spelen? Heb je veel verkleedspullen en misschien ook wel een zwaard? En heel misschien wel een pistool en een helm?
En dan achter een muurtje gaan staan en als je geritsel hoort spring je achter een muurtje vandaan en ga je vechten! En je schiet „kaboemmmm!”
Misschien speel je ook weleens met een groepje. Misschien word je nog eens een echte soldaat!”
Tirza Booij (8)
Nieuwland

Foto's & Video's

Geplaatst op: 18-03-2020 geschreven door: TEKST Jeannette Wilbrink-Donkersteeg BEELD Anton Dommerholt

naar magazine

Reacties

Wees de eerste om een reactie achter te laten!

Laat een reactie achter

Naam:
E-mail:
(Jouw e-mailadres komt niet bij het bericht op de website)

Nieuws van vandaag

Paardenmeisje Sanne vertelt: "Twee Friezen en een geit"

Paardenmeisje Sanne vertelt:

Hallo iedereen, Naast mijn vaders bedrijf woont Elly en die heeft vier Friese paarden. Twee Friese paarden staan op de manege en twee Friezen...

lees meer

Johanna en Emma bouwen Grebbeberg van Lego

Johanna en Emma bouwen Grebbeberg van Lego

Elk jaar gaan Johanna en Emma Hulsman uit Rhenen op 4 mei naar de herdenking op de Grebbeberg in Rhenen. "Door de coronacrisis kan dat dit jaar...

lees meer