Kits thuis ontvangen? Nu voor 3,35 per maand

Loopgraaf in het gras

Thijmen van Moolenbroek (11) en Ruben Poppe (10) uit Middelburg "verschillen best van elkaar”, schrijven ze, maar: "we spelen allebei graag soldaatje!”

Ruben: „Ik speel graag met Thijmen. Ik heb door hem soldaatje leren spelen. Ik heb ook veel soldatenspullen gekregen.”
Thijmen: „Ik hou erg van soldaatje spelen, net als Ruben. Doordat mijn neef Arie in het leger zit, heeft hij erg veel spullen. Ik krijg ook best wel veel, zoals een pukkel, dat is een grote tas, met spullen er in. Ook een zakmes. En dat is erg gaaf.”
Samen: „Wij vinden militairen bijzonder omdat ze worden uitgezonden en daar zit best veel actie in.
Wij spelen vaak in park Toorenvliedt in Middelburg. Of in Rittenburg, een onbebouwde wijk. Daar hebben wij ook een hut. In het hoge gras hebben we een soort loopgraaf gegraven!
Korte militaire groet: HA!!!”

De broer van Geerten de Geus (10) uit Sommelsdijk werkt al drie jaar bij het korps mariniers.
Geerten: „Ik mocht mee toen Jabin (21) een baret kreeg. Mariniers zijn sterk, sporten en trainen veel en gaan door waar anderen stoppen. Soms bekijk ik filmpjes van hen, bijvoorbeeld van de wintertraining in Noorwegen. Daar leren ze hoe ze moeten werken in de sneeuw. Ze moeten zelfs in de sneeuw slapen in een zelfgemaakte iglo.
Ik ben weleens met mijn feestje in het bos een schat gaan zoeken. We hadden twee teams: de rode en de blauwe. Iedereen had soldatencamouflagekleren aan. We hadden zelfgemaakte geweren en deden alsof we ermee konden schieten. We hadden zelfs schmink uit het leger!
Ik vind soldaten dapper omdat ze zwaar werk doen en ons land bevrijden. Het is ook een gevaarlijk beroep. Soms geven ze hun leven voor hun land. Het lijkt mij ook mooi om land en volk te verdedigen.
De soldaten trainen op de kazerne, maar soms ook in het veld in Nederland of op andere plaatsen in de wereld. In Schotland is de bergtraining. Daar lopen ze hele dagen met zware bepakking om sterker te worden. Knap! Ik ben heel blij met mijn broer en met alle andere soldaten.”

Geplaatst op woensdag 18 maart 2020 door TEKST Jeannette Wilbrink-Donkersteeg BEELD Families Poppe en De Geus

Loopgraaf in het gras
naar magazine
Reacties laden

Laatste nieuws

Stoeien met klanken en letters

spg-20995-Kits Logopedie-27.jpg

Je doet het de hele dag door en misschien zelfs in je slaap: praten! Voor sommige kinderen gaat dat niet vanzelf. Ook Aron en Jesse Bel (11)...

Lees meer

Kits Live terugkijken!

20240312-020-KIT-MAIN-RED.jpg

Helaas, helaas... er is iets mis gegaan met de Kits Live uitzending van 21/03/24... :( Is het jou niet gelukt om de livestream te volgen? Gelukkig...

Lees meer
Word abonnee