Spetteren en spatten op de Klausberg

Zjooooeeff! Zacht zoeft de kabellift. Steeds hoger gaat het. Op naar Familiepark Klausberg. In de cabine van de kabelbaan kijken Manoah (9) en Jade (6) hun ogen uit.

Eenmaal boven willen de meiden eerst op de foto. Niet vanwege het uitzicht, maar vooral vanwege Klausi. Klausi is namelijk een metershoge, rode dino. Op zijn witte buik staat in knalrode letters zijn naam. Het beest hoort bij het familiepark.
Toch genieten de twee ook nog even van het uitzicht. Vanuit het speelpark op 1600 meter hoogte kun je erg ver kijken. Ertegenover ligt een bergrug van de Zillertaler Alpen, met daarachter Oostenrijk. Statig steken de bergtoppen boven alles en iedereen uit. Bovenop zie je her en der nog stukken met sneeuw. Mooi.


Koebel

Maar nu gauw doorlopen, want de speeltoestellen wachten. Of nee, wat is dat? Een kudde koeien loopt over het pad. Klingeling! Klingeling! De bellen om de nekken van de koeien rinkelen. Even aaien hoor, die leuke boeroepers.
Dan is het toch echt speeltijd. De zwempakken gaan aan. Gauw spetteren en spatten. Op de Klausberg is de loop van een bergbeek omgetoverd tot een compleet waterpark. Met meertjes, watervallen, bruggetjes en zandbakken. En natuurlijk vooral allerlei waterspelletjes. Dikke pret.
In een houten kanaaltje zitten sluisdeuren. Manoah doet de sluizen dicht. Het water hoopt op en stroomt bijna over de rand. Dan gaan de deuren open en zoekt het nat razendsnel een uitweg naar beneden. Dat hout is lekker glibberig, merkt Manoah. Dus besluit ze het als een glijbaan te gebruiken. “Joehoe!”


Katapult
Even verderop bedient een Italiaans jongetje een houten katapult. “Catapulta, lancia!” brult hij (“Katapult, lanceren!”). Met een boogje belandt een rond steentje in het water. Plons!
Even verderop is een meertje met twee vlotten. Een nat pak is verzekerd. Favoriet is ook het bouwen van een dam. Water zoekt een nieuwe weg. Watervalletjes ontstaan. Manoah en Jade kunnen het niet laten: uit de bek van twee houten reuzenkikkers spuit water als je flink pompt aan een hengsel. Watergevecht...


Foto's & Video's

Geplaatst op: 08-01-2020 geschreven door: TEKST en BEELD Michiel Kerpel

naar magazine

Reacties

Wees de eerste om een reactie achter te laten!

Laat een reactie achter

Naam:
E-mail:
(Jouw e-mailadres komt niet bij het bericht op de website)

Nieuws van vandaag

Prinsjesdag in Staphorst

Prinsjesdag in Staphorst

Normaal staat groep 8 van de Prins Mauritsschool in Staphorst ieder jaar met Prinsjesdag langs de route in Den Haag. Afgelopen dinsdag kon dat...

lees meer

Megazonnebloemen

Megazonnebloemen

Marcella en Leah de Bruyn hebben in hun tuintje deze zonnebloemen gezaaid. Ze zijn supergroot geworden!

lees meer