Wonen in een Italiaans hotel

De ouders van de Italiaanse Maria Lena Gander (12) runnen hotel Bella Vista in Trafoi. Maria Lena is heel milieubewust en probeert haar ouders dat ook bij te brengen.

 

Hoe ziet jouw familie er uit?
“Ik heb twee broers en twee zussen. Ik ben de middelste van het gezin.”

 

Jouw ouders zijn eigenaar van een hotel. Hoe vind je dat?
“Heel cool. Omdat ik dan mensen ontmoet van over de hele wereld. Zelf ben ik verantwoordelijk voor de kinderboerderij bij het hotel: er lopen twee pony’s, verschillende geiten en schapen, wat konijnen en een familie ezel. Verder hebben we nog een hond, Laika. Ik houd van dieren.
Zelf vind ik duurzaamheid heel belangrijk. Daarom beïnvloed ik mijn ouder om milieubewuste dingen te doen voor het hotel. Bijvoorbeeld door het verminderen van het gebruik van plastic, maar ook door meer vegetarisch voedsel aan te bieden. Wat minder leuk is aan ouders met een hotel is dat ze druk zijn. ”

 

Waar ga jij naar school?
“Ik zit in de zevende klas. Mijn favoriete vakken zijn wetenschap en biologie. Maar ook kunst.”

 

Hoe vind je het om in Zuid-Tirol te wonen?
“Heerlijk. Ik groei op temidden van de natuur. En met een prachtig uitzicht op een indrukwekkend berglandschap. Ik denk dat toeristen voor die bergen komen. Elk seizoen in Zuid-Tirol is mooi. In de winter hebben we veel sneeuw. In de lente zie je overal bloemen. In de zomer kan het heet zijn, maar dan ga je lekker onder de waterval. En de herfst brengt prachtige kleuren.”

 

Wat zijn jouw favoriete plekjes in Trafoi?
“De kloof bij ons dorp en de rivier die daar stroomt. En verder de enorme watervallen, drie in totaal. Sinds afgelopen zomer is er in Trafoi een nieuw klimpark met daarbij een tokkelbaan over de kloof. Heel gaaf. De tokkelbaan heet de “Flying fox” (“Vliegende Vos”, MK).”

 

Wat doe jij graag in Zuid-Tirol?
“Je kunt hier heerlijk bergwandelen en fietsen. Of wildwatervaren. Ik houd ervan om buiten te zijn. In de zomer organiseren we regelmatig met hotelgasten een barbecue in de natuur, superleuk. Maar het meeste houd ik van het zorgen voor de dieren. Wacht eens, of natuurlijk van skiën in de winter.”


Foto's & Video's

Geplaatst op: 08-01-2020 geschreven door: TEKST en BEELD Michiel Kerpel

naar magazine

Reacties

Wees de eerste om een reactie achter te laten!

Laat een reactie achter

Naam:
E-mail:
(Jouw e-mailadres komt niet bij het bericht op de website)

Nieuws van vandaag

Prinsjesdag in Staphorst

Prinsjesdag in Staphorst

Normaal staat groep 8 van de Prins Mauritsschool in Staphorst ieder jaar met Prinsjesdag langs de route in Den Haag. Afgelopen dinsdag kon dat...

lees meer

Megazonnebloemen

Megazonnebloemen

Marcella en Leah de Bruyn hebben in hun tuintje deze zonnebloemen gezaaid. Ze zijn supergroot geworden!

lees meer