Kits thuis ontvangen? Nu voor 3,35 per maand

Zuid-Tirol is een gebied vol bergen

Zeg je Italië, dan denk je misschien al snel aan Rome met het Colosseum. Of je denkt aan het waterrijke Venetië. Of aan de Middellandse Zee. In het noorden liggen echter ook de prachtige Alpen. Verscholen achter Oostenrijk ligt het idyllische Zuid-Tirol ingedrukt tussen hoge bergen met besneeuwde toppen.

Wist je dat...

…in het noordelijkste puntje van Italie ligt? Direct onder Oostenrijk.
…net zo groot is als de Nederlandse provincies Zuid- en Noord-Holland samen?
…ongeveer een half miljoen inwoners heeft? Ongeveer net zo veel als de stad Den Haag.
…drietalig is? Italiaans is niet eens de meest gesproken taal. Tweederde van de mensen spreken dagelijks Duits. Verder wordt er nog een oude taal, het Ladinisch gesproken.
…voor 1919 bij de Oostenrijks-Hongaarse monarchie hoorde? Na de Eerste Wereldoorlog kwam het bij Italië.
…erg bergachtig is? Met niet alleen de Alpen, maar ook de Dolomieten.

Redenhof

Rust, stilte. Op de Redenhof vind je het. Deze boerderij ligt nabij het dorpje Lappach aan het einde van een Alpenvallei. Je bent er omringd door bos en bergweiden. Vanaf het balkon heb je uitzicht op de hoog oprijzende bergen. Op de boerderij kun je je heerlijk vermaken bij de dieren en op een speelzolder. Bij het ontbijt word je verwend met een heleboel lokale producten.
redenhof.it

Roter Hahn

In Zuid-Tirol kun je op vakantie bij de boer. De 1700 boerderijen die zijn aangesloten bij Roter Hahn zijn heel speciaal en moeten aan strenge eisen voldoen. Hoe meer bloemetjes, hoe beter de kwaliteit van de boerderij. Bij een Roter Hahnboerderij krijg je gegarandeerd producten van eigen teelt. Zoals fruit uit eigen boomgaard, kruiden uit eigen tuin en kaas van eigen makelij. Ook de Redenhof is aangesloten bij Roter Hahn.
rodehaan.it

Bella Vista

Een pareltje in Zuid-Tirol is het dorpje Trafoi. Gezinnen kunnen er goed overnachten in het familiehotel Bellavista. Het uitzicht is adembenemend. Trafoi ligt aan de voet van de Ortler (3905 meter, de hoogste berg van Zuid-Tirol). In de verte zie je het witte ijs van de gletsjers flonkeren. Vlakbij staat een klein kerkje. Even verderop slingert een weg met bijna vijftig haarspeldbochten omhoog, naar de beroemde Stelviopas.
bella-vista.it


Geplaatst op woensdag 8 januari 2020 door TEKST en BEELD Clemens Zahn, Frieder Blickle, Redenhof en Michiel Kerpel

Zuid-Tirol is een gebied vol bergen
Zuid-Tirol is een gebied vol bergen
naar magazine
Reacties laden

Laatste nieuws

Stoeien met klanken en letters

spg-20995-Kits Logopedie-27.jpg

Je doet het de hele dag door en misschien zelfs in je slaap: praten! Voor sommige kinderen gaat dat niet vanzelf. Ook Aron en Jesse Bel (11)...

Lees meer

Kits Live terugkijken!

20240312-020-KIT-MAIN-RED.jpg

Helaas, helaas... er is iets mis gegaan met de Kits Live uitzending van 21/03/24... :( Is het jou niet gelukt om de livestream te volgen? Gelukkig...

Lees meer
Word abonnee