Marith houdt van spannende boeken

Lezen is leuk! Als je tenminste een goed boek hebt… In deze rubriek vind je tips van lezers. Dit keer het lievelingsboek van Marit Eggebeen (10) uit Krabbendijke.

Hoe kom je aan “Dieven op vakantie” van Hans Mijnders?
„Ik kreeg voor mijn verjaardag een boekenbon en daar heb ik het van gekocht. ‘k Heb het nu één keer gelezen, maar ik ga dat nog wel vaker doen.”

Waar gaat het over?
„De tweeling Olivia en Benjamin is op vakantie in Friesland, waar steeds dingen gestolen worden. Ze verdenken daar een paar jongens van, maar hebben die het wel echt gedaan?”

Waarom vind je dit boek goed?
„Het is spannend, en daar hou ik van. Soms is het ook grappig, omdat de ouders van de tweeling soms iets grappigs zeggen.”

Wat vind je het beste stukje?
„Als Olivia en Benjamin gaan kijken bij een huis voor straatjongeren, komt er opeens een jongen uit dat huis. En dan wordt Benjamin bijna opgesloten.”

Ken je nog meer boeken van deze auteur?
„Ja, ik heb ook de serie over Het Kompas van Hans Mijnders gelezen.”

Welk boeken staan er verder in jouw top-3?
„”Heibel op de Galibier” van Adri Burghout; “De ontvoerde professor” van Bert Wiersema en “Gedoe in de zoo” van Hans Mijnders.”

Wanneer lees jij vooral?
„Meestal ’s avonds in bed. Soms ook weleens in de tuin. Of voordat ik naar een vriendinnetje ga, Ik lees heel erg vaak en ik heb ook al heel veel boeken gelezen.”

”Dieven op vakantie” door Hans Mijnders, uitg. Den Hertog, Houten, 2019; ISBN 978-90-331-2983-4; 105 blz.; € 9,90. Voor kinderen van ongeveer 9-12 jaar.

Geplaatst op: 11-06-2020 geschreven door: Jeannette Wilbrink-Donkersteeg BEELD Anton Dommerholt

naar magazine

Reacties

Wees de eerste om een reactie achter te laten!

Laat een reactie achter

Naam:
E-mail:
(Jouw e-mailadres komt niet bij het bericht op de website)

Nieuws van vandaag

Museum Het Schip organiseert gratis workshops voor kinderen

Museum Het Schip organiseert gratis workshops voor kinderen

Van 4 juli t/m 16 augustus kunnen kinderen aan de slag met oude ambachten in Museum Het Schip in Amsterdam.  Ze leren linoleum snijden, boekbinden,...

lees meer

Jon (5) is dol op mini shetlander Britt

Jon (5) is dol op mini shetlander Britt

Hoi Kitslezers, Mijn naam is Jon, ik ben 5 jaar en ik woon in Oostkapelle. Wij hebben thuis een mini shetlander.  Het is een echte mini van...

lees meer