Kits thuis ontvangen? Nu voor 3,35 per maand

Rick leest een mooi verhaal over de oorlog

Lezen is leuk! Als je tenminste een goed boek hebt… In deze rubriek vind je tips van lezers. Dit keer het lievelingsboek van Rick Buth (11) uit Rouveen.

Hoe kom je aan “Reis door de nacht” van Anne de Vries?
„Het is van mijn moeder. Ik heb het boek nu al drie keer gelezen.”

Waar gaat het over?
„Over de oorlog. De familie De Boer brengt een bezoek aan familie in Rotterdam. Samen met een jonge zuster helpt Jan mensen die onderdak nodig hebben. Jan wordt zelfs verliefd op haar! Ze helpen ook drie piloten. Daardoor komen Jan en zijn vrienden steeds dieper in het verzet te zitten. Jan zit in een knokploeg, en hij belandt in de gevangenis. Nu wordt het levensgevaarlijk. De rest moet je zelf maar lezen.”

Waarom vind je dit boek goed?
„Het is boeiend en Anne de Vries kan heel mooi schrijven. Ik vind het erg ontroerend. En leerzaam, omdat het gaat over het dagelijks leven in de oorlog en in het verzet.”

Wat vind je het beste stukje?
„Dat Jan vanuit de gevangenis op weg moet naar de Veluwe om vermoord te worden, en wat er dan gebeurt. En ook het stukje waarin zijn vader terugkomt uit kamp Amersfoort.”

Welke boeken staan er verder in jouw top-3?
„”Koning van Katoren” van Jan Terlouw; “Verraad in Haarlem” van Judith Janssen en
“Arendsoog” van P. Nowee”/

Wanneer en waar lees jij vooral?
„Als ik thuis ben, gebruik ik bijna al mijn vrije tijd om te lezen op de bank.”

”Reis door de nacht” door Anne de Vries, uitg. Callenbach, Nijkerk, bestaat uit vier delen, geschreven tussen 1951 – 1958. Alleen nog tweedehands verkrijgbaar. Voor kinderen van ongeveer 11 jaar.

Geplaatst op donderdag 11 juni 2020 door Jeannette Wilbrink-Donkersteeg BEELD Henk Visscher

naar magazine
Reacties laden

Laatste nieuws

Wriemende wortels!?

21241kitsnatuurwandeling-23.jpg

Verliefde eenden, eigenwijze paarden en een poepende worm. Je maakt het allemaal mee in natuurgebied de Hellegatsplaten. Boswachter Justin Haaij...

Lees meer

Stoeien met klanken en letters

spg-20995-Kits Logopedie-27.jpg

Je doet het de hele dag door en misschien zelfs in je slaap: praten! Voor sommige kinderen gaat dat niet vanzelf. Ook Aron en Jesse Bel (11)...

Lees meer
Word abonnee