Hoe Jopie in de koffie belandde... en nog veel meer!

Wat hadden we veel inzendingen voor de Kitsflits! We konden niet alle dierenvrienden plaatsen. Daarom plaatsen we hier ook nog een paar leuke foto's en verhalen.

Foto 1: Marlize Haasjes met haar hamsters. Zij vertelt:

"Ik heb samen met mijn broer twee hamsters. De witte hamster heet Jopie, die is van mijn broer. De grijze heet Jappie, die  is van mij. Toen we eens aan het koffiedrinken waren, liep Jopie over het dienblad en opeens, floep, zat Jopie in de koffie! Het was heel zielig. Hij spartelde en klom er toen snel uit. Gelukkig leeft hij nog. Jappie had een keer een zeer pootje en ik wist niet hoe dat kwam. Hij liep een tijdje kreupel, maar gelukkig is het nu weer beter. Eerst zaten ze samen in een kooi maar dat vinden Russische dwerghamsters niet fijn (dat is het ras van deze hamsters). Dus gingen ze vechten en Jopie had bij zijn buikje een beetje bloed. Toen moest Jappie in een vogelkooi 😀. Gelukkig hebben we nu een andere kooi."

Sjonge...zo beleef je wat met je hamsters, Marlize!

-----

Foto 2: Niels Wisse (9) uit Kruiningen. Hij schrijft:

"In de schuur heb ik broedkooien met een koppel zebravinken en een koppel turquoisines. Ze hebben allebei een nest met eitjes. Ik heb ook nog een kooitje buiten met een koppel zebravinken. Die hebben nog geen nest omdat het buiten kouder is.
Voor schooltijd verzorg ik eerst m’n vogels. Ik doe eerst de vogels in de schuur. Als ik binnen kom, gaan ze meteen fluiten. Het voer van de vorige dag bewaar ik in een bakje. Als het bakje vol is, doe ik het door een zeefmolen. Die scheidt het voer in kaf en goed zaad. Dan kan ik het weer gebruiken.
Als ik het voer heb gedaan doe ik het grit. Ik doe het niet altijd alleen als het vies is. Van grit krijgen ze een betere spijsvertering. Daarna doe ik de flesjes water, dat moet iedere dag want anders komen er bacteriën in het water.
Een keer in de week maak ik de kooien schoon. Dan schuif ik de bak eruit en gooi ik de poep en zo in de container. Dan doe ik er nieuwe steentjes in. De zitstokjes maak ik ook schoon anders komen er bacteriën op en dan gaan ze dood.
Soms verzorg ik ook de vogels van m’n vader. Hij heeft twee koppels bourkes en kanaries."

Nou, Niels, het is wel duidelijk dat jij hart voor je vogels hebt! En wat weet je ook veel van wat ze nodig hebben!

----

Op foto 3 zie je Corina van Wijk met haar lieve Vlaamse reuzen. En wat een grappige namen hebben ze: Dolly en Molly!

----

Foto 4 en 5: deze mooie fotocollages kregen we van Wim Hogendoorn jr. (7).
Hij kon niet wachten tot zijn geitje ging bevallen van haar tweeling en zat er dus met z’n beus bovenop te glunderen.
Op de andere fotocollage zien we Rakker, Wim z’n grote vriend! Totdat de pup met twaalf weekjes in de sloot belandde en verdronk. Dát was natuurlijk wel heel verdrietig....

----

Foto 6: Bij Lianne de Jong (13) is het een echte beestenboel! Ze vertelt:

"Wij hebben een poes, Saartje, twee cavia's en vissen buiten in de vijver. Ik vind de cavia's heel leuk. Ze heten Pluk en Suus. Samen met m'n broertje geef ik ze om de beurt eten en verschonen we het hok. Ik geef ze ’s ochtends altijd bix en hooi. ’s Avonds krijgen ze lekker veel groenten, daar zijn ze gek op. Als ik 's morgens naar buiten kom, gaan ze heel hard piepen. Suus zit vaak op de buis die in hok ligt. En Pluk zit ervoor. Als ik dan met het bix-emmertje schud, gaan ze tegen het gaas aan springen, want ik geef ze altijd eerst een snoepje. En dat weten ze. Het hok heeft m'n vader gemaakt, en ik heb aan de binnenkant mooie bloemen geschilderd. Dan is het niet zo saai voor ze. Cavia's zijn hele gezellige dieren, ze houden echt van knuffelen!!! En ik ook." 

Dan tref jij het met je dieren, Lianne! En je dieren met jou. Want zo te lezen hebben Saartje, Pluk en Suus bepaald géén hondeleven bij jou ;-) 

Geplaatst op dinsdag 15 maart 2022 door Redactie Kits

Hoe Jopie in de koffie belandde... en nog veel meer!
Hoe Jopie in de koffie belandde... en nog veel meer!
Hoe Jopie in de koffie belandde... en nog veel meer!
Hoe Jopie in de koffie belandde... en nog veel meer!
Hoe Jopie in de koffie belandde... en nog veel meer!
Hoe Jopie in de koffie belandde... en nog veel meer!
naar magazine
Reacties laden

Laatste nieuws

Speciaal voor jou: de Kits live-uitzending op 1 december

20221103_185414.jpg

Houd jij van zingen of speel je een instrument? Dan mag je deze Kits LIVE niet missen! John en Geert-Jan Hoekman spelen en zingen al jaren...

lees meer

Zo klonk de Troonrede als Zijne Majesteit kinderen voor zijn neus had

437934293_cebad7ce51.jpeg

Prinsjesdag 2021 verschilde in bijna alles van eerdere keren. Wat wel hetzelfde was: de koning las een Troonrede vol ingewikkelde zinnen voor....

lees meer
  • Kits, christelijk kinderblad voor jou