1000 dagen oorlog in Syrië: Het verhaal van Bisan (12)

In Syrië is het oorlog. Nu al precies 1000 dagen lang. Bisan is 12 jaar en moest vluchten toen de oorlog uitbrak. Maar ze raakte gewond aan haar been.

In de video hierboven vertelt ze haar verhaal. Als je vader, moeder, broer of zus goed Engels kan, moet je maar vragen of ze het voor je vertalen. Anders kun je hier het verhaal van Bisan lezen:

"Op de dag dat de oorlog uitbrak, zou ik naar mijn opa's en ooms huis gaan. Ik zou die dag ook blij moeten zijn."

"Onze schuilplaats werd beschoten, maar gelukkig ving de trap de grootste klap op. Toch werd ik gewond aan mijn been door. Ik zag wat voor vreselijks er met twee meisjes was gebeurd. Dat kon ik niet aanzien..."

"De pijn in mijn been was vreselijk. Steeds dacht ik: "Ik raak mijn been kwijt, net als die twee meisjes""

"De dag dat we Syrië moesten verlaten, was ik erg verdrietig. Ik wilde blijven. Hier zijn we vluchtelingen en hebben we geen plek om te blijven."

"Wel leren ze me hier om dingen te doen waardoor ik me beter voel. Om de boosheid weg te laten gaan. Nog steeds ben ik erg boos en verdrietig, maar het gaat al wel iets beter."

Geplaatst op dinsdag 10 december 2013 door Evert Barten, beeld Save the Children

Reacties laden

Laatste nieuws

Speciaal voor jou: de Kits live-uitzending op 23 maart

WhatsApp Image 2022-01-27 at 12.10.23-aangep.jpg

Luisteren en kijken jullie weer mee? Even de kiezen op elkaar. Jullie moeten dan wel irritant lang wachten, maar 23 maart is het weer...

lees meer

Zo klonk de Troonrede als Zijne Majesteit kinderen voor zijn neus had

437934293_cebad7ce51.jpeg

Prinsjesdag 2021 verschilde in bijna alles van eerdere keren. Wat wel hetzelfde was: de koning las een Troonrede vol ingewikkelde zinnen voor....

lees meer
  • Kits, christelijk kinderblad voor jou