Kits thuis ontvangen? Nu voor 3,35 per maand

Kinderen met een pinpas geven meer geld uit

Kinderen zijn steeds jonger zelfstandig als het gaat om het uitgeven en beheren van hun eigen geld. Uit onderzoek van Deloitte onder ruim 500 kinderen tussen 10 en 12 jaar blijkt dat ruim de helft (56%) een eigen pinpas heeft en een kwart gebruikmaakt van betaal- en beheerapps.

De meesten (82%) vinden een pinpas ‘superhandig’, maar of ze er ook verantwoordelijk mee om kunnen gaan, is de vraag; kids met een eigen pinpas geven maandelijks gemiddeld een derde meer geld uit dan kinderen die geen pinpas hebben.

Deloitte initieerde het onderzoek in het kader van de Week van het Geld (12 t/m 16 maart). Om kinderen bewust met geld om te leren gaan, verzorgt de organisatie dit jaar voor de zevende keer het Nationaal Geldexamen waar duizenden kinderen aan deelnemen.

Dus 56% van de kids heeft een eigen pinpas en vindt dat ook handig. Maar is het ook verstandig?

Geplaatst op vrijdag 16 maart 2018 door Kitsredactie, beeld ANP

Reacties laden

Laatste nieuws

Wriemende wortels!?

21241kitsnatuurwandeling-23.jpg

Verliefde eenden, eigenwijze paarden en een poepende worm. Je maakt het allemaal mee in natuurgebied de Hellegatsplaten. Boswachter Justin Haaij...

Lees meer

Stoeien met klanken en letters

spg-20995-Kits Logopedie-27.jpg

Je doet het de hele dag door en misschien zelfs in je slaap: praten! Voor sommige kinderen gaat dat niet vanzelf. Ook Aron en Jesse Bel (11)...

Lees meer
Word abonnee