Rijk landt, arm kijkt

Alles wat rijdt, vliegt en vaart is boeiend; alles wat bromt, giert of anderszins lawaai maakt ook. Zullen deze Filipijnse kinderen ooit zelf in een vliegtuig zitten? Voorlopig kunnen ze er alleen maar naar kijken.

Weten zij veel dat het vliegveld van hoofdstad Manilla van het slechtste in een van de beste vliegvelden ter wereld is veranderd? Althans, volgens mensen die het kunnen weten; die vliegtuigen van dichterbij en vanbinnen zien. Mensen van Skytrax, een Brits adviesbureau dat onderzoek doet naar de kwaliteit van de publieke luchtvaart. De kwaliteit van catering in vliegtuigen en op luchthavens bijvoorbeeld, van de lounges op luchthavens, de in-flight-entertainment. En zo.

Catering... Hoeveel hebben deze jonge Filipijnen vanavond te eten? Lounge... Slapen onder een golfplaat. Entertainment... Spelen op een modderberg.

Het toestel van Cebu Pacific, kleurrijk als de kinderkleding, zet onvervaard de landing in. Rijk daalt af naar arm. Arm mag kijken, en het oog wordt niet verzadigd van zien.

Geplaatst op: 13-04-2018 geschreven door: tekst L. Vogelaar, beeld EPA, Francis R. Malasig

Reacties

lisa op
Ik herkende het stuk al. Het heeft toch in de krant gestaan? Wel zielig die kinderen. Dan hebben wij het maar luxe.

Laat een reactie achter

Naam:
E-mail:
(Jouw e-mailadres komt niet bij het bericht op de website)

Nieuws van vandaag

Kleinste Amerikaanse stad verdubbelt inwoneraantal: van 2 naar 4 mensen

Kleinste Amerikaanse stad verdubbelt inwoneraantal: van 2 naar 4 mensen

De kleinste geregistreerde stad in de Amerikaanse staat North Dakota gaat verdubbelen in aantal inwoners: de stad groeit van twee naar vier...

lees meer

Kakkerlakkeninvasie in Duitse school; kinderen vrij

Kakkerlakkeninvasie in Duitse school; kinderen vrij

Honderden leerlingen in het Duitse Espenau, in de provincie Hessen, kunnen door een grote kakkerlakkeninvasie voorlopig niet naar school....

lees meer