Kits thuis ontvangen? Nu voor 3,35 per maand

Rijk landt, arm kijkt

Alles wat rijdt, vliegt en vaart is boeiend; alles wat bromt, giert of anderszins lawaai maakt ook. Zullen deze Filipijnse kinderen ooit zelf in een vliegtuig zitten? Voorlopig kunnen ze er alleen maar naar kijken.

Weten zij veel dat het vliegveld van hoofdstad Manilla van het slechtste in een van de beste vliegvelden ter wereld is veranderd? Althans, volgens mensen die het kunnen weten; die vliegtuigen van dichterbij en vanbinnen zien. Mensen van Skytrax, een Brits adviesbureau dat onderzoek doet naar de kwaliteit van de publieke luchtvaart. De kwaliteit van catering in vliegtuigen en op luchthavens bijvoorbeeld, van de lounges op luchthavens, de in-flight-entertainment. En zo.

Catering... Hoeveel hebben deze jonge Filipijnen vanavond te eten? Lounge... Slapen onder een golfplaat. Entertainment... Spelen op een modderberg.

Het toestel van Cebu Pacific, kleurrijk als de kinderkleding, zet onvervaard de landing in. Rijk daalt af naar arm. Arm mag kijken, en het oog wordt niet verzadigd van zien.

Geplaatst op vrijdag 13 april 2018 door tekst L. Vogelaar, beeld EPA, Francis R. Malasig

Reacties laden

Laatste nieuws

Wriemende wortels!?

21241kitsnatuurwandeling-23.jpg

Verliefde eenden, eigenwijze paarden en een poepende worm. Je maakt het allemaal mee in natuurgebied de Hellegatsplaten. Boswachter Justin Haaij...

Lees meer

Stoeien met klanken en letters

spg-20995-Kits Logopedie-27.jpg

Je doet het de hele dag door en misschien zelfs in je slaap: praten! Voor sommige kinderen gaat dat niet vanzelf. Ook Aron en Jesse Bel (11)...

Lees meer
Word abonnee