Rijk landt, arm kijkt

Alles wat rijdt, vliegt en vaart is boeiend; alles wat bromt, giert of anderszins lawaai maakt ook. Zullen deze Filipijnse kinderen ooit zelf in een vliegtuig zitten? Voorlopig kunnen ze er alleen maar naar kijken.

Weten zij veel dat het vliegveld van hoofdstad Manilla van het slechtste in een van de beste vliegvelden ter wereld is veranderd? Althans, volgens mensen die het kunnen weten; die vliegtuigen van dichterbij en vanbinnen zien. Mensen van Skytrax, een Brits adviesbureau dat onderzoek doet naar de kwaliteit van de publieke luchtvaart. De kwaliteit van catering in vliegtuigen en op luchthavens bijvoorbeeld, van de lounges op luchthavens, de in-flight-entertainment. En zo.

Catering... Hoeveel hebben deze jonge Filipijnen vanavond te eten? Lounge... Slapen onder een golfplaat. Entertainment... Spelen op een modderberg.

Het toestel van Cebu Pacific, kleurrijk als de kinderkleding, zet onvervaard de landing in. Rijk daalt af naar arm. Arm mag kijken, en het oog wordt niet verzadigd van zien.

Geplaatst op: 13-04-2018 geschreven door: tekst L. Vogelaar, beeld EPA, Francis R. Malasig

Reacties

lisa op
Ik herkende het stuk al. Het heeft toch in de krant gestaan? Wel zielig die kinderen. Dan hebben wij het maar luxe.

Laat een reactie achter

Naam:
E-mail:
(Jouw e-mailadres komt niet bij het bericht op de website)

Nieuws van vandaag

Groep 8 van basisschool De Brekeld in de gemeenteraad

Groep 8 van basisschool De Brekeld in de gemeenteraad

Basisschoolleerlingen uit groep 8 van de Brekeldschool namen vorige week plaats in de raadszaal van de gemeente Rijssen-Holten. Aan de hand...

lees meer

Bijzonder afscheidsfeestje voor Gerwin

Bijzonder afscheidsfeestje voor Gerwin

Maandag 9 juli nam groep 3 van de Ds. J. Fraanjeschool De Burcht in Barneveld afscheid van Gerwin Morren. En dat deden ze op een wel heel bijzondere...

lees meer