Rijk landt, arm kijkt

Alles wat rijdt, vliegt en vaart is boeiend; alles wat bromt, giert of anderszins lawaai maakt ook. Zullen deze Filipijnse kinderen ooit zelf in een vliegtuig zitten? Voorlopig kunnen ze er alleen maar naar kijken.

Weten zij veel dat het vliegveld van hoofdstad Manilla van het slechtste in een van de beste vliegvelden ter wereld is veranderd? Althans, volgens mensen die het kunnen weten; die vliegtuigen van dichterbij en vanbinnen zien. Mensen van Skytrax, een Brits adviesbureau dat onderzoek doet naar de kwaliteit van de publieke luchtvaart. De kwaliteit van catering in vliegtuigen en op luchthavens bijvoorbeeld, van de lounges op luchthavens, de in-flight-entertainment. En zo.

Catering... Hoeveel hebben deze jonge Filipijnen vanavond te eten? Lounge... Slapen onder een golfplaat. Entertainment... Spelen op een modderberg.

Het toestel van Cebu Pacific, kleurrijk als de kinderkleding, zet onvervaard de landing in. Rijk daalt af naar arm. Arm mag kijken, en het oog wordt niet verzadigd van zien.

Geplaatst op: 13-04-2018 geschreven door: tekst L. Vogelaar, beeld EPA, Francis R. Malasig

Reacties

lisa op
Ik herkende het stuk al. Het heeft toch in de krant gestaan? Wel zielig die kinderen. Dan hebben wij het maar luxe.

Laat een reactie achter

Naam:
E-mail:
(Jouw e-mailadres komt niet bij het bericht op de website)

Nieuws van vandaag

Foto van de week: Scott hakt hout met opa

Foto van de week: Scott hakt hout met opa

Scott van Splunder (4) uit Ouddorp weet van aanpakken. Hij helpt zijn opa graag met het zagen van hout voor de open haard. Daarna maken ze van...

lees meer

Kinderen spelen steeds minder buiten

Kinderen spelen steeds minder buiten

Maar één op de tien kinderen speelt vaker buiten dan binnen. Opvallend is dat het aantal kinderen dat elke dag buiten speelt in...

lees meer