Stelling van de week: Een christen moet zuinig zijn op de schepping

Rens ter Harmsel (12) uit Rijssen

„Ik ben het eens met de stelling. De Heere heeft alles geschapen, daarom mogen mensen dat niet kapot maken. Er staat dat alles wat Hij maakte heel goed was. Dan moet je toch niet aan gaan zitten prutsen? God vraagt van ons om zuinig op de natuur te zijn. Volgens mij staat dat ergens in het begin van de Bijbel, in Genesis. Adam moest voor de aarde zorgen. Nou, wij zijn afstammelingen van Adam, dus moeten wij hetzelfde doen.
Wat zuinig zijn op de schepping betekent? Dat we niet onnodig bomen kappen of zomaar planten uit de grond trekken. Zelf gooi ik geen blikjes cola op straat. En kauwgom spuug ik ook nooit in de berm.”

 

Tessa Wolterink (11) uit Rijssen

 „Mee eens. Ik zie veel mensen die niet zuinig zijn voor de aarde. Er wordt veel plastic op straat gegooid. En sommige mensen zie je roken. Als ze klaar zijn gooien ze de restjes gewoon weg. Daar wordt de aarde echt niet netter van. Ik vind ook dat we minder moeten autorijden en meer met de fiets doen. Auto’s zorgen voor vieze uitlaatgassen. 

De gemeente kan ervoor zorgen dat diersoorten worden beschermd. Hoe? Door niet te veel huizen te bouwen, zodat dieren een plek hebben om te leven. Een christen kan andere mensen waarschuwen als ze niet zuinig zijn op de schepping. Maar je moet zelf natuurlijk het goede voorbeeld geven.”

 


Wil jij ook een keer je mening geven over een stelling? Mail naar nieuws@kits.nl.

Geplaatst op: 18-03-2019 geschreven door: tekst Michiel Kerpel, beeld RD

Reacties

Wees de eerste om een reactie achter te laten!

Leave a Reply

Name:
Email:
(Jouw e-mailadres komt niet bij het bericht op de website)

Nieuws van vandaag

Stelling: Met geld omgaan is makkelijk.

Stelling: Met geld omgaan is makkelijk.

Jelmer Smit (12) uit Wouterswoude „Ik ben het eens met de stelling. Als ik iets moois zie, dan koop ik het niet direct. Het kost toch geld?...

lees meer

Geboortegolf in de stal

Geboortegolf in de stal

Veertien lammetjes, acht geitjes en twee kalfjes. De afgelopen weken zijn er heel wat dieren geboren in de stal van familie Den Uyl in Berg-ambacht....

lees meer