Kits thuis ontvangen? Nu voor 3,35 per maand

Stelling van de week: Een christen moet zuinig zijn op de schepping

Rens ter Harmsel (12) uit Rijssen

„Ik ben het eens met de stelling. De Heere heeft alles geschapen, daarom mogen mensen dat niet kapot maken. Er staat dat alles wat Hij maakte heel goed was. Dan moet je toch niet aan gaan zitten prutsen? God vraagt van ons om zuinig op de natuur te zijn. Volgens mij staat dat ergens in het begin van de Bijbel, in Genesis. Adam moest voor de aarde zorgen. Nou, wij zijn afstammelingen van Adam, dus moeten wij hetzelfde doen.
Wat zuinig zijn op de schepping betekent? Dat we niet onnodig bomen kappen of zomaar planten uit de grond trekken. Zelf gooi ik geen blikjes cola op straat. En kauwgom spuug ik ook nooit in de berm.”

 

Tessa Wolterink (11) uit Rijssen

 „Mee eens. Ik zie veel mensen die niet zuinig zijn voor de aarde. Er wordt veel plastic op straat gegooid. En sommige mensen zie je roken. Als ze klaar zijn gooien ze de restjes gewoon weg. Daar wordt de aarde echt niet netter van. Ik vind ook dat we minder moeten autorijden en meer met de fiets doen. Auto’s zorgen voor vieze uitlaatgassen. 

De gemeente kan ervoor zorgen dat diersoorten worden beschermd. Hoe? Door niet te veel huizen te bouwen, zodat dieren een plek hebben om te leven. Een christen kan andere mensen waarschuwen als ze niet zuinig zijn op de schepping. Maar je moet zelf natuurlijk het goede voorbeeld geven.”

 


Wil jij ook een keer je mening geven over een stelling? Mail naar nieuws@kits.nl.

Geplaatst op maandag 18 maart 2019 door tekst Michiel Kerpel, beeld RD

Reacties laden

Laatste nieuws

Wriemende wortels!?

21241kitsnatuurwandeling-23.jpg

Verliefde eenden, eigenwijze paarden en een poepende worm. Je maakt het allemaal mee in natuurgebied de Hellegatsplaten. Boswachter Justin Haaij...

Lees meer

Stoeien met klanken en letters

spg-20995-Kits Logopedie-27.jpg

Je doet het de hele dag door en misschien zelfs in je slaap: praten! Voor sommige kinderen gaat dat niet vanzelf. Ook Aron en Jesse Bel (11)...

Lees meer
Word abonnee