Wat is de beste chocoladeletter?

Je kunt verschillende soorten chocoladeletters kopen: van pure chocolade, melkchocolade of witte chocolade. Met hazelnoot, rozijn, marshmallow, karamel zeezout of cranberry. Er zijn ook meerdere manieren waarop een chocoladeletter gemaakt kan worden. Letters uit de supermarkt worden in de fabriek gemaakt met een mal. Letters van de bakker of een echte chocoladewinkel worden opgespoten met een spuitzak. Wat is de beste chocoladeletter? 

Volgens een echte chocolade-expert moet je daarvoor kijken naar de cacao die erin zit. Cacao komt van de cacaoboon. Voordat deze boon gebruikt wordt, ligt hij te drogen in de zon. Daarbij kan de boon gaan schimmelen. Dan wordt de cacao minder lekker. Verder kan de kwaliteit van de cacaobonen ook verschillen per boon. 

Wil je een écht lekkere chocoladeletter? Koop er dan één van de bakker of de chocoladewinkel. Daar zit de beste cacao in. 

Geplaatst op: 28-11-2019 geschreven door: TEKST Kitsredactie BEELD ANP

Reacties

Wees de eerste om een reactie achter te laten!

Laat een reactie achter

Naam:
E-mail:
(Jouw e-mailadres komt niet bij het bericht op de website)

Nieuws van vandaag

Politie redt kat die zes weken vastzat op boot

Politie redt kat die zes weken vastzat op boot

De politie heeft vorige week in Alphen aan den Rijn een kat bevrijd die ongeveer zes weken opgesloten zat op een boot. Dat meldde de dierenambulance.  De...

lees meer

Emma en Noah waren de populairste babynamen van 2019

Emma en Noah waren de populairste babynamen van 2019

De populairste kindernamen in Nederland waren in 2019 Emma en Noah. Hieronder zie je de top-5 van jongensnamen en de top-5 van meisjesnamen....

lees meer