Kits thuis ontvangen? Nu voor 3,35 per maand

Wat is de beste chocoladeletter?

Je kunt verschillende soorten chocoladeletters kopen: van pure chocolade, melkchocolade of witte chocolade. Met hazelnoot, rozijn, marshmallow, karamel zeezout of cranberry. Er zijn ook meerdere manieren waarop een chocoladeletter gemaakt kan worden. Letters uit de supermarkt worden in de fabriek gemaakt met een mal. Letters van de bakker of een echte chocoladewinkel worden opgespoten met een spuitzak. Wat is de beste chocoladeletter? 

Volgens een echte chocolade-expert moet je daarvoor kijken naar de cacao die erin zit. Cacao komt van de cacaoboon. Voordat deze boon gebruikt wordt, ligt hij te drogen in de zon. Daarbij kan de boon gaan schimmelen. Dan wordt de cacao minder lekker. Verder kan de kwaliteit van de cacaobonen ook verschillen per boon. 

Wil je een écht lekkere chocoladeletter? Koop er dan één van de bakker of de chocoladewinkel. Daar zit de beste cacao in. 

Geplaatst op donderdag 28 november 2019 door TEKST Kitsredactie BEELD ANP

Reacties laden

Laatste nieuws

Wriemende wortels!?

21241kitsnatuurwandeling-23.jpg

Verliefde eenden, eigenwijze paarden en een poepende worm. Je maakt het allemaal mee in natuurgebied de Hellegatsplaten. Boswachter Justin Haaij...

Lees meer

Stoeien met klanken en letters

spg-20995-Kits Logopedie-27.jpg

Je doet het de hele dag door en misschien zelfs in je slaap: praten! Voor sommige kinderen gaat dat niet vanzelf. Ook Aron en Jesse Bel (11)...

Lees meer
Word abonnee