Wat is de beste chocoladeletter?

Je kunt verschillende soorten chocoladeletters kopen: van pure chocolade, melkchocolade of witte chocolade. Met hazelnoot, rozijn, marshmallow, karamel zeezout of cranberry. Er zijn ook meerdere manieren waarop een chocoladeletter gemaakt kan worden. Letters uit de supermarkt worden in de fabriek gemaakt met een mal. Letters van de bakker of een echte chocoladewinkel worden opgespoten met een spuitzak. Wat is de beste chocoladeletter? 

Volgens een echte chocolade-expert moet je daarvoor kijken naar de cacao die erin zit. Cacao komt van de cacaoboon. Voordat deze boon gebruikt wordt, ligt hij te drogen in de zon. Daarbij kan de boon gaan schimmelen. Dan wordt de cacao minder lekker. Verder kan de kwaliteit van de cacaobonen ook verschillen per boon. 

Wil je een écht lekkere chocoladeletter? Koop er dan één van de bakker of de chocoladewinkel. Daar zit de beste cacao in. 

Geplaatst op: 28-11-2019 geschreven door: TEKST Kitsredactie BEELD ANP

Reacties

Wees de eerste om een reactie achter te laten!

Laat een reactie achter

Naam:
E-mail:
(Jouw e-mailadres komt niet bij het bericht op de website)

Nieuws van vandaag

Paardenmeisje Sanne vertelt: "Twee Friezen en een geit"

Paardenmeisje Sanne vertelt:

Hallo iedereen, Naast mijn vaders bedrijf woont Elly en die heeft vier Friese paarden. Twee Friese paarden staan op de manege en twee Friezen...

lees meer

Johanna en Emma bouwen Grebbeberg van Lego

Johanna en Emma bouwen Grebbeberg van Lego

Elk jaar gaan Johanna en Emma Hulsman uit Rhenen op 4 mei naar de herdenking op de Grebbeberg in Rhenen. "Door de coronacrisis kan dat dit jaar...

lees meer