Wel of geen warmetruiendag

Stelling van de week: Ik zou het leuk vinden als mijn school meedoet aan Warmetruiendag.

Tim Innemee (12) uit Waddinxveen

Op vrijdag 15 februari is het Warmetruiendag: de verwarming een graadje lager voor het milieu.​ Wil jij ook een keer je mening geven over een stelling? Mail naar nieuws@kits.nl.

„Ik ben voor Warmetruiendag op school. Waarom? Nou, als we de verwarming zachter zetten is dat beter voor het milieu. Als we niet oppassen bedreigen we de dieren op de Noord- en Zuidpool. Dan sterven de ijsbeer en de pinguïn uit en leven die alleen nog in dierentuinen. Dat wil je toch niet? Als we allemaal in Nederland de verwarming lager zetten, bespaart dat veel geld. En ook nog eens veel gas. Dat is fijn voor de mensen in Groningen waar ze last hebben van aardbevingen. Ik vind eigenlijk dat er vaker een warmetruiendag moet zijn. Want wat is nu één dag? Ik zou het ook nog eens heel grappig vinden als iedereen in een dikke trui naar school zou komen. Ik doe in ieder geval mee!”

Hannah Dijkstra (12) uit Waddinxveen

„Ik vind een warmetruiendag op school niet nodig. Met de verwarming aan vind ik de temperatuur in de klas vaak precies goed. Als ik een dikke trui aan heb, krijg ik het waarschijnlijk te warm of heb ik het misschien nog steeds te koud. Dat vind ik niet fijn, want dan kan ik me niet goed concentreren in de les. Ik vind dat ze scholen moeten verwarmen met groene energie. Met behulp van zonnepanelen enzo. Dan hoeft een warmetruiendag sowieso niet. Eén dag de verwarming lager zetten, maakt –denk ik– maar weinig verschil. Je kunt beter alle gebouwen goed isoleren, dat levert veel meer besparing op voor het milieu en dat heeft veel langer effect.”

Foto's & Video's

Geplaatst op: 26-02-2019 geschreven door: tekst Michiel Kerpel, beeld RD

Reacties

Wees de eerste om een reactie achter te laten!

Leave a Reply

Name:
Email:
(Jouw e-mailadres komt niet bij het bericht op de website)

Nieuws van vandaag

Afmaakverhaal: Een bril voor de boze boswachter

Afmaakverhaal: Een bril voor de boze boswachter

Voor de creatievelingen onder de Kitslezers: vertel hoe dit verhaal afloopt! Hoe je mee kunt doen, lees je onder het verhaal. Waar het idee...

lees meer

Stelling: Op 4 mei herdenken we alleen slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog.

Stelling: Op 4 mei herdenken we alleen slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog.

Pieter Wijma (11) uit Tollebeek​ „Ik denk dat het goed is dat we alleen de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog herdenken op 4 mei....

lees meer