Kits thuis ontvangen? Nu voor 3,35 per maand

Welke kastanje kun je eten?

Er zijn verschillende soorten kastanjes en het is belangrijk om die goed uit elkaar te houden. Wilde kastanjes zijn namelijk giftig. Als je ze eet, kun je last krijgen van misselijkheid, buikpijn en een zere mond of je moet overgeven.

Hoe kun je tamme kastanjes en wilde kastanjes uit elkaar houden? De bolster van de wilde kastanje is glad, met hier en daar een doorn erop. De bolster van de tamme kastanjes zit vol met stekels die flink kunnen prikken. Daarom is het handig om dikke handschoenen aan te doen als je kastanjes gaat zoeken. 

De kastanjes zelf verschillen ook van elkaar. De tamme kastanje heeft een platte kant en een puntje met een wit pluimpje. De wilde kastanje is rond met een lichtere plek erop. 

 

Geplaatst op donderdag 17 oktober 2019 door TEKST Kitsredactie BEELD ANP

Reacties laden

Laatste nieuws

Wriemende wortels!?

21241kitsnatuurwandeling-23.jpg

Verliefde eenden, eigenwijze paarden en een poepende worm. Je maakt het allemaal mee in natuurgebied de Hellegatsplaten. Boswachter Justin Haaij...

Lees meer

Stoeien met klanken en letters

spg-20995-Kits Logopedie-27.jpg

Je doet het de hele dag door en misschien zelfs in je slaap: praten! Voor sommige kinderen gaat dat niet vanzelf. Ook Aron en Jesse Bel (11)...

Lees meer
Word abonnee