Welke kastanje kun je eten?

Er zijn verschillende soorten kastanjes en het is belangrijk om die goed uit elkaar te houden. Wilde kastanjes zijn namelijk giftig. Als je ze eet, kun je last krijgen van misselijkheid, buikpijn en een zere mond of je moet overgeven.

Hoe kun je tamme kastanjes en wilde kastanjes uit elkaar houden? De bolster van de wilde kastanje is glad, met hier en daar een doorn erop. De bolster van de tamme kastanjes zit vol met stekels die flink kunnen prikken. Daarom is het handig om dikke handschoenen aan te doen als je kastanjes gaat zoeken. 

De kastanjes zelf verschillen ook van elkaar. De tamme kastanje heeft een platte kant en een puntje met een wit pluimpje. De wilde kastanje is rond met een lichtere plek erop. 

 

Geplaatst op: 17-10-2019 geschreven door: TEKST Kitsredactie BEELD ANP

Reacties

Wees de eerste om een reactie achter te laten!

Laat een reactie achter

Naam:
E-mail:
(Jouw e-mailadres komt niet bij het bericht op de website)

Nieuws van vandaag

Zijn kaarsen slecht voor je gezondheid?

Zijn kaarsen slecht voor je gezondheid?

In 2006 ontdekten onderzoekers dat er bij de verbranding van kaarsen kankerverwekkende stoffen vrijkomen. En in 2017 zeiden onderzoekers van...

lees meer

Koala's omgekomen door natuurbranden

Koala's omgekomen door natuurbranden

Ruim de helft van een groep koala's, die in een reservaat in Australië woont, is omgekomen door zware bosbranden. De totale groep koala's die...

lees meer