Is er post vandaag?

Sara-Josien Roestenburg (8) uit Ermelo bedenkt aan het begin van de weken waarin ze niet naar school kan samen met haar zus Esther-Lydia (17) iets waardoor de hele dag thuis zijn met elkaar nog leuker wordt: de huispostbezorging.

De groep 5-leerling van basisschool Augustinus knutselt een brievenbus van karton in elkaar, plakt die op haar kamerdeur en vraagt aan alle gezinsleden om briefjes naar elkaar te schrijven en deze in de brievenbus te doen.

Elke dag is er een stapel post van kleine briefjes met schouderklopjes en complimenten (“Mam, u hebt lekker gekookt.”), wensen (“Succes met je toets!”), bedankjes (“Bedankt voor de gezellige dag en de cadeaus!”) of andere berichtjes (“Ik ben echt blij dat ik weer naar school mag!”). Het is telkens weer een verrassing welke lieve post er in de bus zit. De ‘postbode’ schrijft zelfs een echte kleurwedstrijd uit voor de overige zes gezinsleden.

Elke middag precies om drie uur sorteert Sara-Josien de post, houdt in een schrift bij hoeveel brieven er zijn verstuurd en voor wie, en vervolgens gaat ze met een schoudertas op pad om de post te bezorgen, waarbij elke kamer een echt nummer heeft.

Sinds deze week kan Sara-Josien de post wat minder vaak bezorgen “omdat ze wel eens naar school moet.”

 

Geplaatst op: 10-06-2020 geschreven door: Kitsredactie beeld familie Roestenburg

Reacties

Nicolette Ritsema op
Wat een leuk idee, Sara-Josien!
Groetjes van tante Nicolette

Laat een reactie achter

Naam:
E-mail:
(Jouw e-mailadres komt niet bij het bericht op de website)

Nieuws van vandaag

Museum Het Schip organiseert gratis workshops voor kinderen

Museum Het Schip organiseert gratis workshops voor kinderen

Van 4 juli t/m 16 augustus kunnen kinderen aan de slag met oude ambachten in Museum Het Schip in Amsterdam.  Ze leren linoleum snijden, boekbinden,...

lees meer

Jon (5) is dol op mini shetlander Britt

Jon (5) is dol op mini shetlander Britt

Hoi Kitslezers, Mijn naam is Jon, ik ben 5 jaar en ik woon in Oostkapelle. Wij hebben thuis een mini shetlander.  Het is een echte mini van...

lees meer