Paardenmeisje Mirthe (3) kan al paardrijden

Hoihoi, 

Ik ben Mirthe Klijnsmit. Ik ben 3 jaar oud en ik ben gek op paarden en pony’s. Van jongs af aan ben ik al opgegroeid met paarden. Wij hebben zelf een pony: Lieve.

Lieve is een ontzettend lieve en leuke Shetlander gekruist met een IJslander van net 14 jaartjes oud. 

Lieve is gek op springen, dressuur en buitenritjes! Daarnaast hebben we nog een heel groot paard die Hunter heet. Hunter is een Engelse volbloed van 8 jaar oud. Het is een ontzettend leuk en lief paard!  Hij komt helemaal uit Ierland.

Elke week krijg ik rijles van een van mijn zussen, meestal op zaterdag. Dan worden de stijgbeugels op een wat kleiner maatje gezet, omdat ik nog niet zo groot ben en anders niet goed bij de beugels kan. Het eerste rondje loopt een van mijn zussen mee en  daarna laat ze me los en krijg ik rijles. Ik moet dan helemaal naar het einde van de rijbak of de wei lopen. Ik leer sturen, over balkjes lopen en leer ik draven en galopperen. Draven lukt mij zelf al wel een beetje, maar galop is nog lastig omdat dat aardig hard gaat op Lieve. Ik heb met behulp van een van mijn zussen ook al een keer gesprongen! Dat was heel gaaf! Maar het was wel hoog en lastig om te blijven zitten, want Lieve gaat dan eerst heel erg omhoog en dan in eens naar beneden! Dat was een heel avontuur.   

Ik vind het altijd enorm leuk om te paardrijden en om mijn zussen te helpen bij ons nieuwe paard Hunter. En als het soms warm weer is pak ik de paardenshampoo en sop ik Lieve helemaal in, zodat ze weer helemaal mooi gaat glanzen !

Liefs, Mirthe Klijnsmit uit Nieuw-Beijerland  

Foto's & Video's

Geplaatst op: 16-06-2020 geschreven door: TEKST Kitsredactie BEELD Familie Klijnsmit

Reacties

Laat een reactie achter

Naam:
E-mail:
(Jouw e-mailadres komt niet bij het bericht op de website)

Nieuws van vandaag

Museum Het Schip organiseert gratis workshops voor kinderen

Museum Het Schip organiseert gratis workshops voor kinderen

Van 4 juli t/m 16 augustus kunnen kinderen aan de slag met oude ambachten in Museum Het Schip in Amsterdam.  Ze leren linoleum snijden, boekbinden,...

lees meer

Jon (5) is dol op mini shetlander Britt

Jon (5) is dol op mini shetlander Britt

Hoi Kitslezers, Mijn naam is Jon, ik ben 5 jaar en ik woon in Oostkapelle. Wij hebben thuis een mini shetlander.  Het is een echte mini van...

lees meer