Urenlang spelen met bouwrietjes

Wilhelm (bijna 7) en Amélie (3) Stomphorst uit Oosterend hoeven niet lang na te denken over de vraag wat hun lievelingsspeelgoed is. „De bouwstaafjes van Lobbes zijn echt leuk! Je kunt er heel veel verschillende dingen mee maken!”

Toen Wilhelm in maart vorig jaar zes werd, vroeg hij Lego, badspeelgoed voor grotere kinderen en… bouwstaafjes. Wilhelm: „Die bouwstaafjes had ik in het boek van speelgoedfabriek Lobbes gezien en toen heb ik ze aan mama laten zien en gezegd dat ik die graag wilde hebben. Het zijn een soort rietjes die je aan elkaar vast kunt maken met kruisjes, zo noemen wij ze. Ik denk dat ze van plastic zijn gemaakt.”

En ja, hoor, Wilhelm kreeg de bouwstaafjes voor zijn verjaardag. Hij is er blij mee. Zijn zusje ook! „Wij vinden dit speelgoed echt leuk, omdat je er heel veel verschillende dingen mee kunt maken. Steeds weer iets anders. We maken vaak een hut of een huis, waar we zelf in kunnen zitten! Maar we hebben ook een keer een boot gemaakt en zelfs gereedschap, een bomensnoeier bijvoorbeeld. We bedenken steeds weer iets anders. Als het niet stevig genoeg is, valt het om of stort het huis in, dus dan moeten we een nieuw plan maken.”
Nadelen hebben de bouwstaafjes eigenlijk niet, vindt Willem: „Het enige wat niet leuk is, is dat het heel veel werk is om op te ruimen als je een groot bouwwerk hebt gemaakt. Dan liggen er 700 bouwstaafjes en kruisjes in de kamer, die allemaal in de opbergbak moeten.
Mama heeft met ons afgesproken dat ze komt helpen als we een groot bouwwerk gaan afbreken, en dat vinden we natuurlijk heel fijn.”
Oei, dan neemt dit speelgoed vast ook veel ruimte in? Maar nee, dat valt best mee, vindt Willem. „Als je het maar netjes in de opbergdoos doet. Je moeten dan zorgen dat je eerst alle staafjes aan één kant erin legt en daarna passen de kruisjes ernaast. In onze opbergdoos zitten 350 staafjes en 350 verbindingsstukjes. Er is ook een doos met 150 staafjes en 150 verbindingsstukjes te koop. De staafjes zijn 20 centimeter lang. Wij hebben de doos van € 29,99. Als je de doos van 300 stuks koopt, betaal je € 14,99 en er is ook nog een doosje van € 8,99.”
Er is behalve de bouwrietjes nog meer speelgoed dat Wilhelm en Amélie leuk vinden. In de top-3 van Wilhelm staat: in de zandbak, met Lego en met Duplo spelen. Zijn zusje houdt ook van Duplo. Verder speelt zij veel met haar poppen en bekijkt ze graag boekjes.
Enne… als je op een eiland woont, zoals Wilhelm en Amélie, speelt je natuurlijk ook graag aan zee. Soms zijn broer en zus op het strand van ‘hun’ eiland Texel te vinden. Dan even niet met bouwstaafjes, maar gewoon met een schep en emmer.

Je kunt de bouwstaafjes kopen bij
www.lobbes.nl.

Foto's & Video's

Geplaatst op: 21-01-2020 geschreven door: TEKST Jeannette Wilbrink-Donkersteeg BEELD Fotopersbureau Kooiman

Reacties

Laat een reactie achter

Naam:
E-mail:
(Jouw e-mailadres komt niet bij het bericht op de website)

Nieuws van vandaag

De lovestory van Philip en Hanna

Philip kan zijn vriendin nooit meer uit zijn hoofd halen en Hanna vindt hem de aardigste jongen van allemaal. Met Valentijn verrassen de 11-jarigen...

lees meer

Peter Schalk leest voor uit Moppereend

Peter Schalk leest voor uit Moppereend

Op maandagmiddag 27 januari kwam Peter Schalk, fractievoorzitter van de SGP in de Eerste Kamer, op de Johannes Calvijnschool in Veenendaal....

lees meer