Kits thuis ontvangen? Nu voor 3,35 per maand

Amber (11) uit Kapelle wint voorleeswedstrijd op school

Ze had het niet verwacht, daarom is Amber van Vaardegem (11) uit Kapelle dubbel blij dat ze vorige week vrijdagmiddag de voorleeswedstrijd op haar school won.

Waarom denk je dat de jury jouw manier van lezen het beste vond?
„Ik denk omdat ik rustig bleef. Als je te snel leest, kan het publiek je niet goed volgen. Maar alle kandidaten lazen erg goed, dus ik had echt niet verwacht dat ik zou winnen."

Je koos voor "Op zoek naar Rosie". Waarom?
„Het is een deel uit een serie boeken over een meisje met haar pony. Ik houd heel erg van paarden en verzorg zelf ook een pony. Ze heet Sterre. "Op zoek naar Rosie" is ook een spannend boek."

Je houdt wel van zulke verhalen?
„Zeker weten. Hoe spannender, hoe beter! En daarom lees ik ook veel, gemiddeld drie boeken per week. Soms, als ik er de tijd voor heb, lees ik in één dag een boek uit."

Vond je het niet spannend, voor zo’n grote groep voorlezen?
„Ik vind het juist erg leuk. Het stukje dat ik las kende ik goed, omdat ik het thuis een paar keer had doorgelezen. En in de voorronde in de klas gebruikte ik hetzelfde gedeelte, dus kende ik het bijna uit mijn hoofd."

Geplaatst op vrijdag 23 mei 2014 door Evert Barten, beeld Kits

Reacties laden

Laatste nieuws

Wriemende wortels!?

21241kitsnatuurwandeling-23.jpg

Verliefde eenden, eigenwijze paarden en een poepende worm. Je maakt het allemaal mee in natuurgebied de Hellegatsplaten. Boswachter Justin Haaij...

Lees meer

Stoeien met klanken en letters

spg-20995-Kits Logopedie-27.jpg

Je doet het de hele dag door en misschien zelfs in je slaap: praten! Voor sommige kinderen gaat dat niet vanzelf. Ook Aron en Jesse Bel (11)...

Lees meer
Word abonnee