Bergbeklimmer gered na plaatsen video op Facebook

Een 44-jarige hoogleraar Aardrijkskunde uit de Verenigde Staten is na een val in een ravijn in de Himalaya gered nadat hij een video geplaatst had op Facebook.

De Amerikaan viel tijdens een klim op een gletsjer 25 meter naar beneden in een ravijn. Omdat de groep waarmee hij op pad was al was teruggekeerd naar het kamp, besloot hij een video Facebook te plaatsen. Bij de video plaatste hij deze tekst: "Bel alsjeblieft Global Rescue. Gebroken arm, ribben en interne bloedingen. Himlung kamp 2. Schiet op alsjeblieft!"

 Mensen die de oproep zagen waarschuwden vervolgens de lokale reddingsdienst, maar door het weer kon de reddingshelikopter de plek van het ongeluk niet meteen vinden.

 Pas negentien uur later, toen het weer was opgeklaard, kon de man uit het ravijn worden gehaald en naar het ziekenhuis worden gebracht. Inmiddels gaat het gelukkig weer beter met de Amerikaan.


Geplaatst op maandag 26 mei 2014 door tekst kitsredactie foto RD

Reacties laden

Laatste nieuws

Speciaal voor jou: de Kits live-uitzending op 23 maart

WhatsApp Image 2022-01-27 at 12.10.23-aangep.jpg

Luisteren en kijken jullie weer mee? Even de kiezen op elkaar. Jullie moeten dan wel irritant lang wachten, maar 23 maart is het weer...

lees meer

Zo klonk de Troonrede als Zijne Majesteit kinderen voor zijn neus had

437934293_cebad7ce51.jpeg

Prinsjesdag 2021 verschilde in bijna alles van eerdere keren. Wat wel hetzelfde was: de koning las een Troonrede vol ingewikkelde zinnen voor....

lees meer
  • Kits, christelijk kinderblad voor jou