Bescherm je ogen met een vuurwerkbril

Het einde van het jaar komt eraan. Dat betekent ook... vuurwerk. Leuk? Of gevaarlijk? Vooral het laatste is waar, ook als je het zelf niet afsteekt.

Want door een foutje van een ander kan vuurwerk zomaar in je oog ontploffen. Daar kun je helemaal of voor een deel blind van worden. Erg gevaarlijk dus. Als andere kinderen met vuurwerk bezig zijn en je gaat kijken, zet dan ALTIJD een vuurwerkbril op! Misschien krijg je hem wel gratis op school, zoals de leerlingen van de Regenboog in Voorschoten (zie video). 

Burgemeester Aboutaleb deelde ze vanmorgen ook uit in Rotterdam, samen met een oogarts. Want zo'n arts weet als geen ander hoe gevaarlijk vuurwerk kan zijn. En je weet het: een gewaarschuwd mens, telt voor twee!

Geplaatst op donderdag 12 december 2013 door Kitsredactie, beeld ANP

Reacties laden

Laatste nieuws

Speciaal voor jou: de Kits live-uitzending op 23 maart

WhatsApp Image 2022-01-27 at 12.10.23-aangep.jpg

Luisteren en kijken jullie weer mee? Even de kiezen op elkaar. Jullie moeten dan wel irritant lang wachten, maar 23 maart is het weer...

lees meer

Zo klonk de Troonrede als Zijne Majesteit kinderen voor zijn neus had

437934293_cebad7ce51.jpeg

Prinsjesdag 2021 verschilde in bijna alles van eerdere keren. Wat wel hetzelfde was: de koning las een Troonrede vol ingewikkelde zinnen voor....

lees meer
  • Kits, christelijk kinderblad voor jou