Kits thuis ontvangen? Nu voor 3,35 per maand

Bescherm je ogen met een vuurwerkbril

Het einde van het jaar komt eraan. Dat betekent ook... vuurwerk. Leuk? Of gevaarlijk? Vooral het laatste is waar, ook als je het zelf niet afsteekt.

Want door een foutje van een ander kan vuurwerk zomaar in je oog ontploffen. Daar kun je helemaal of voor een deel blind van worden. Erg gevaarlijk dus. Als andere kinderen met vuurwerk bezig zijn en je gaat kijken, zet dan ALTIJD een vuurwerkbril op! Misschien krijg je hem wel gratis op school, zoals de leerlingen van de Regenboog in Voorschoten (zie video). 

Burgemeester Aboutaleb deelde ze vanmorgen ook uit in Rotterdam, samen met een oogarts. Want zo'n arts weet als geen ander hoe gevaarlijk vuurwerk kan zijn. En je weet het: een gewaarschuwd mens, telt voor twee!

Geplaatst op donderdag 12 december 2013 door Kitsredactie, beeld ANP

Reacties laden

Laatste nieuws

Wriemende wortels!?

21241kitsnatuurwandeling-23.jpg

Verliefde eenden, eigenwijze paarden en een poepende worm. Je maakt het allemaal mee in natuurgebied de Hellegatsplaten. Boswachter Justin Haaij...

Lees meer

Stoeien met klanken en letters

spg-20995-Kits Logopedie-27.jpg

Je doet het de hele dag door en misschien zelfs in je slaap: praten! Voor sommige kinderen gaat dat niet vanzelf. Ook Aron en Jesse Bel (11)...

Lees meer
Word abonnee