Bescherm je ogen met een vuurwerkbril

Het einde van het jaar komt eraan. Dat betekent ook... vuurwerk. Leuk? Of gevaarlijk? Vooral het laatste is waar, ook als je het zelf niet afsteekt.

Want door een foutje van een ander kan vuurwerk zomaar in je oog ontploffen. Daar kun je helemaal of voor een deel blind van worden. Erg gevaarlijk dus. Als andere kinderen met vuurwerk bezig zijn en je gaat kijken, zet dan ALTIJD een vuurwerkbril op! Misschien krijg je hem wel gratis op school, zoals de leerlingen van de Regenboog in Voorschoten (zie video). 

Burgemeester Aboutaleb deelde ze vanmorgen ook uit in Rotterdam, samen met een oogarts. Want zo'n arts weet als geen ander hoe gevaarlijk vuurwerk kan zijn. En je weet het: een gewaarschuwd mens, telt voor twee!

Geplaatst op donderdag 12 december 2013 door Kitsredactie, beeld ANP

Reacties laden

Laatste nieuws

Speciaal voor jou: de Kits live-uitzending op 26 januari

WhatsApp Image 2021-09-24 at 10.39.54 (3)-aangepast.jpg

Watertanden bij Kits Live! Anna Yilmaz van Anna’s Smaakatelier maakt iets lekkers klaar. Wil je alles weten over bakken? Extra leuk:...

lees meer

Zo klonk de Troonrede als Zijne Majesteit kinderen voor zijn neus had

437934293_cebad7ce51.jpeg

Prinsjesdag 2021 verschilde in bijna alles van eerdere keren. Wat wel hetzelfde was: de koning las een Troonrede vol ingewikkelde zinnen voor....

lees meer
  • Kits, christelijk kinderblad voor jou