Kits thuis ontvangen? Nu voor 3,35 per maand

Chimpansees hebben nieuwe mode: grassprietje in oor (met video)

Chimpansee Julie, bewoonster van het reservaat Chimfunshi in Zambia, begon in 2007 met het dragen van een grasspriet in haar oor. Inmiddels blijken andere apen de gewoonte te hebben overgenomen, aldus wetenschappers in een studie waarover NRC bericht.

De wetenschappers besloten in 2011 om de groep apen een jaar lang te filmen en bij te houden welke chimpansee er wanneer grassprieten droeg. In totaal verzamelden de onderzoekers 740 uur beeldmateriaal.

De chimpansees die het meest met een spriet in hun oor werden gesignaleerd, waren apen die vaak met trendsetter Julie omgingen. De eerste die werd gefilmd met gras in zijn oren was Julie’s jong Jack.

Het dragen van oorsprieten lijkt geen enkele functie te hebben. Het is daarom aannemelijk dat het om chimpanseemode gaat, aldus een van de onderzoekers in NRC.

Geplaatst op woensdag 2 juli 2014 door Kitsredactie, beeld youtube.com

Reacties laden

Laatste nieuws

Wriemende wortels!?

21241kitsnatuurwandeling-23.jpg

Verliefde eenden, eigenwijze paarden en een poepende worm. Je maakt het allemaal mee in natuurgebied de Hellegatsplaten. Boswachter Justin Haaij...

Lees meer

Stoeien met klanken en letters

spg-20995-Kits Logopedie-27.jpg

Je doet het de hele dag door en misschien zelfs in je slaap: praten! Voor sommige kinderen gaat dat niet vanzelf. Ook Aron en Jesse Bel (11)...

Lees meer
Word abonnee