Kits thuis ontvangen? Nu voor 3,35 per maand

Drie spannende kerstverhalen voor jou

Kinderen én ouderen schreven prachtige kerstverhalen voor de wedstrijd die de Kitsredactie samen met de kerkelijke organisaties HHJO, JBGG, HJW en LCJ organiseerde. Dit zijn de drie, of eigenlijk vier, winnaars van de wedstrijd.

Wil je meer verhalen lezen? Kijk dan op kerstverhaalmeteenboodschap.nl. Of kijk volgende week dinsdag, woensdag en donderdag op het YouTubekanaal van Kits. Elke dag verschijnt er een video waarin de schrijver het verhaal voor je voorleest.

De Kitsredactie wenst je een gezegende Kerst.

 

Blijde boodschap voor een pleegkind

Het verhaal dat Ike Herrebout (34) uit Werkendam heeft geschreven gaat over een jong meisje dat Jade heet. Jade groeit op in een gezin waar zij zich erg eenzaam voelt. Gelukkig is er een pleeggezin voor haar. In dit pleeggezin komt Jade in aanraking met het kerstverhaal en de liefde van de Heere Jezus. 

De winnende schrijfster heeft „altijd al iets met woorden gehad”. Voor haar kinderen schreef ze al eens een verhaal over de vakantie-ervaringen. Ook schrijft Ike voor Daniël, het jongerenblad van de Jeugdbond Gereformeerde Gemeenten. Ike wil met haar verhaal graag een boodschap overbrengen aan de lezers. „Ik denk dat het belangrijk is om te beseffen hoe waardevol je als pleeggezin kunt zijn voor kinderen.Het is niet vanzelfsprekend dat kinderen een fijne jeugd hebben en in aanraking komen met de blijde Boodschap van Kerst. Met dit verhaal heb ik één van deze pleegkinderen een gezicht willen geven. Voor Jade krijgt Kerst echt betekenis. Ze had niet veel, maar ze hield de Heere Jezus over. Dat is het allerbelangrijkste.”

 

Cavia eten in Peru

Kees Moerman (65) uit Lelystad schrijft, als voorzitter van de stichting Philippus, graag over zijn ervaringen op het zendingsveld. Ook het kerstverhaal waarmee hij meedeed aan de wedstrijd is gebaseerd op echte gebeurtenissen. Het speelt zich af in Peru. De hoofdpersoon in het verhaal is Manuel, een afgeleide van de Immanuel; God is met ons. Meneer Moerman: „Hoewel Peru zichzelf een christelijk land noemt zijn veel oude gebruiken van indianen nog altijd aanwezig. Wanneer een Peruaan in aanraking komt met het Kerstevangelie is dat voor hem een openbaring. Dat de Heere Jezus is geboren om voor jouw zonden te sterven is voor hen heel bijzonder.

Voor kinderen is het is het verhaal mooi om te lezen omdat Manuel ook een kind is, net als de Kits-lezer. Doordat Manuel in een ver land woont is het interessant om te ontdekken hoe de mensen in Peru wonen en leven.”

 

Marit schrijft verhaal met moeder

Marit (10) en haar moeder Annemarie Nobel (36) uit Lekkerkerk hebben samen een kerstverhaal geschreven. Mevrouw Nobel: „We vonden het leuk om samen te schrijven omdat het thema voor deze wedstrijd ook ”samen” was. Om de beurt schreven we een stukje van het verhaal.”

Marit: „De kinderen in het verhaal hebben dezelfde leeftijd als ik en houden, net als ik, erg van kaarten maken en diamond painting (schilderen met diamant, ND). Met ons verhaal proberen we kinderen te leren dat ze niet alleen naar de buitenkant van mensen moeten kijken. Als iemand heel anders is dan jezelf, kan dat juist heel waardevol zijn. Marits moeder vult aan: „De Heere Jezus kijkt niet naar onze buitenkant, maar naar ons hart. Het is juist mooi dat mensen zo verschillend en kleurrijk zijn. De titel van het verhaal is daarom ”Een kleurrijke Kerst”. Marit: „Met diamond painting gebruik je verschillende kleuren steentjes om een mooi geheel te maken. Met mensen is dat net zo.”

 

Geplaatst op zaterdag 19 december 2020 door Kitsredactie

Reacties laden

Laatste nieuws

Terdege Zomerfair met kleurwedstrijd!

kleurplaat Terdege zomerfair 2024.jpg

Bijna is het zover: van D.V. 24 t/m 27 juli wordt de Terdege Zomerfair gehouden. Wat is er veel te beleven! Kom je ook?  In Kits...

Lees meer

Kijken doe je met je... handen!

spg-21282-Kits Muzieum-32_preview.jpg

„Wist je dat je sommige kleuren kunt horen? Tik... Tik... Dit is de kleur rood. Tikkerdetikkerdetik! Groen.” Rick trekt verbaasd...

Lees meer
Word abonnee