Is er post vandaag?

Sara-Josien Roestenburg (8) uit Ermelo bedenkt aan het begin van de weken waarin ze niet naar school kan samen met haar zus Esther-Lydia (17) iets waardoor de hele dag thuis zijn met elkaar nog leuker wordt: de huispostbezorging.

De groep 5-leerling van basisschool Augustinus knutselt een brievenbus van karton in elkaar, plakt die op haar kamerdeur en vraagt aan alle gezinsleden om briefjes naar elkaar te schrijven en deze in de brievenbus te doen.

Elke dag is er een stapel post van kleine briefjes met schouderklopjes en complimenten (“Mam, u hebt lekker gekookt.”), wensen (“Succes met je toets!”), bedankjes (“Bedankt voor de gezellige dag en de cadeaus!”) of andere berichtjes (“Ik ben echt blij dat ik weer naar school mag!”). Het is telkens weer een verrassing welke lieve post er in de bus zit. De ‘postbode’ schrijft zelfs een echte kleurwedstrijd uit voor de overige zes gezinsleden.

Elke middag precies om drie uur sorteert Sara-Josien de post, houdt in een schrift bij hoeveel brieven er zijn verstuurd en voor wie, en vervolgens gaat ze met een schoudertas op pad om de post te bezorgen, waarbij elke kamer een echt nummer heeft.

Sinds deze week kan Sara-Josien de post wat minder vaak bezorgen “omdat ze wel eens naar school moet.”

 

Geplaatst op woensdag 10 juni 2020 door Kitsredactie beeld familie Roestenburg

Reacties laden

Laatste nieuws

Prinsjesdag in Staphorst

staphorstnieuw4.jpeg

Normaal staat groep 8 van de Prins Mauritsschool in Staphorst ieder jaar met Prinsjesdag langs de route in Den Haag. Afgelopen dinsdag kon dat...

lees meer

Megazonnebloemen

marcella_en_Lea_de_Bruynn.jpg

Marcella en Leah de Bruyn hebben in hun tuintje deze zonnebloemen gezaaid. Ze zijn supergroot geworden!

lees meer
  • Kits, christelijk kinderblad voor jou